- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Τα παραλειπόμενα της συνεδρίασης
Όσα έγιναν μέσα στο Κοινοβούλιο
Ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή - Η θερμή υποδοχή - Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απουσίαζαν.
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι Έλληνες βουλευτές τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έστειλε μήνυμα για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.
Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ουκρανού πρέσβη στην Αθήνα Σεργκέι Σουτένκο.
Ωστόσο αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής. Παρόντες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Συρμαλένιος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, η Χαρά Καφαντάρη, η Κατερίνα Νοτοπουλου, ο Γιώργος Βαρεμένος.
Όταν ολοκληρώθηκε η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σηκώθηκαν όρθιοι και του απέδωσαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Αντιθέτως, κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν σηκώθηκε, ενώ οι περισσότεροι δεν χειροκρότησαν. Μεταξύ αυτών που χειροκρότησαν τον Ουκρανό πρόεδρο, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη.
Ενδεχομένως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη χειροκρότησαν όταν είδαν να παίρνει τον λόγο ένα μέλος του τάγματος Αζόφ που δήλωσε ότι πολεμάει τους Ρώσους ναζιστές. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Φίλης αποχώρησε λέγοντας: «Τι είναι αυτά τα πράγματα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Η προθεσμία και οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα
Από την OpenAI στη Wall Street: H άνοδος, το μανιφέστο και το τεράστιο επενδυτικό στοίχημα του 24χρονου Άσενμπρενερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.