Πολιτικη & Οικονομια

Πράσινοι: «Θα είμαστε στη νέα Βουλή»

Τι εκτιμούν οι νέοι συν-εκπρόσωποι του κόμματος - Οι θέσεις των δυνάμεων της πράσινης αυτονομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κόμμα «Πράσινοι»
Το κόμμα «Πράσινοι» © Facebook/Πράσινοι

Πράσινοι: Βασιλική Γραμματικογιάννη και Μιχάλης Τρεμόπουλος εκτιμούν ότι το κόμμα τους θα καταφέρει να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Οι δυνάμεις της πράσινης αυτονομίας θα είναι παρούσες στη νέα Βουλή, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές εκτιμούν οι νέοι συν-εκπρόσωποι του κόμματος των Πράσινων, η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ως πρώτο βήμα δε, συγκροτούν εκλογική επιτροπή ενώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, αναφέρθηκαν στον πόλεμο αλλά και την ενεργειακή κρίση.

Μια κρίση που επιδείνωσε ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία αλλά δεν είναι πρόσκαιρη και οφείλεται στην αργή διαδικασία απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής, που συμμετείχε επίσης στη συνέντευξη Τύπου των Πράσινων.

Τα επιδόματα θέρμανσης με πετρέλαιο και αέριο ενθαρρύνουν τη συνέχιση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και στηρίζουν τον τζίρο των μεγάλων εταιρειών, ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, αναπλ. μέλος της Γραμματείας των Πράσινων.

«Η ανελεύθερη αυταρχική Δημοκρατία διαδίδεται παγκόσμια, με σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ανθρώπων να υποφέρουν κάτω από συνθήκες που γίνονται χειρότερες λόγω της πανδημίας», τόνισε επίσης ο Μ. Τρεμόπουλος, ενώ μίλησε και για τους ιούς και ζωονόσους που «γίνονται συχνότεροι, περισσότεροι και πιο επικίνδυνοι ενώ συνδέονται με τη συρρίκνωση των οικοσυστημάτων και με την κλιματική κρίση».

Πράσινοι: Ανάδειξη των προβλημάτων που πυροδότησε το ΜeΤoo

Στη συνέντευξη εθίγη κι ένα ακόμη θέμα: «Οι συνθήκες του αποκλεισμού ανέδειξαν σκοτεινές πτυχές των κοινωνικών σχέσεων αλλά έδωσαν και την ευκαιρία για την ανάδειξη προβλημάτων όπως η ενδοοικογενειακή βία, οι γυναικοκτονίες και η συχνή ατιμωρησία για τους βιασμούς, που πυροδότησε το κίνημα ΜeΤoo», σημείωσε η Β. Γραμματικογιάννη.

Στην πολιτική απόφαση των Πράσινων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζεται ότι «καμιά κοινωνία δεν είναι εχθρός μας: Εχθρός μας είναι ο πόλεμος και όχι ο ρωσικός λαός. Εχθρός μας είναι η επιθετικότητα του Πούτιν, του καθεστώτος που τον στηρίζει και όσες δυνάμεις υποσκάπτουν τη σταθερότητα και την ειρήνη στην Ευρώπη και τον κόσμο. Εχθροί μας είναι όσοι ενισχύουν τη στρατιωτικοποίηση ή απειλούν με πυρηνικά χτυπήματα. Εχθροί μας είναι όσοι καταπνίγουν τις διαφορετικές και τις αντιπολεμικές φωνές».

Εν κατακλείδι, οι Πράσινοι δήλωσαν αποφασισμένοι να προωθήσουν τον στόχο τους για έναν ενωτικό, αξιόπιστο, αυτόνομο και ισχυρό πράσινο φορέα, που θα καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο των οικολογικών αξιών και της δημιουργίας, ανοίγοντας δρόμους επαναδραστηριοποίησης των παλιότερων και λειτουργώντας ως πόλος έλξης για τους νεότερους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ