Πολιτικη & Οικονομια

Εισβολή στην Ουκρανία: Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ©EUROKINISSI/ΓΤΠ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Εισβολή στην Ουκρανία: Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για τις ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιχείρηση της Ρωσίας.

Στις 11:00 σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επιστρέφει εκτάκτως από την Αφρική στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία εισέβαλε σήμερα (24/2) στην Ουκρανία. Στη χώρα έχει αρχίσει ήδη να ισχύει στρατιωτικός νόμος, ενώ επιβεβαιώνονται εκρήξεις σε διαφορετικά σημεία της Ουκρανίας. Νωρίς το πρωί ήχησαν στο Κίεβο σειρήνες πολέμου που καλούν τους πολίτες στα καταφύγια. 

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων

Ως «αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζουν και καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οι Ευρωπαίοι εταίροι. Στην πρώτη τους επίσημη αντίδραση στα όσα διαδραματίζονται στα ρωσοουκρανικά σύνορα, κάνουν λόγο για «απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας» ενώ ζητούν από την ρωσική πλευρά να σταματήσει την επίθεση.

Εισβολή στην Ουκρανία: Τα tweet των Φον ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ και Στόλτενμπεργκ

Την «αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» καταδικάζουν με κοινή ανάρτησή τους στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε αυτές τις σκοτεινές ώρες, οι σκέψεις μας είναι στην Ουκρανία και στις αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απρόκλητη επίθεση και φοβούνται για τη ζωή τους. Το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει», ανέφεραν.


Στην καταδίκη της «ασύνετης και απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία» προχώρησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αναρίθμητες ζωές αμάχων».

«Για άλλη μια φορά, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας και τις άοκνες διπλωματικές προσπάθειές μας, η Ρωσία επέλεξε τον δρόμο της επιθετικότητας εναντίον μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας» αναφέρει ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Προσθέτει ότι «πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Καλώ τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

« Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας σε αυτή την τρομερή στιγμή. Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους (του)», καταλήγει ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ