- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Viral η διερμηνέας στις δηλώσεις Μητσοτάκη με Πλένκοβιτς (βίντεο)
«Και πολλά άλλα που δεν κατάλαβα»
Η διερμηνέας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς αγχώθηκε. «Και πολλά άλλα που δεν κατάλαβα», η ατάκα της.
Η διερμηνέας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κροάτη ομολόγου του, Αντρέι Πλένκοβιτς, τα βρήκε «σκούρα», όπως φαίνεται και από το viral βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Αγχωμένη και με αρκετές παύσεις στη μετάφραση, η διερμηνέας δυσκολεύτηκε να αποδώσει στα ελληνικά τις δηλώσεις Πλένκοβιτς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη σήμερα Πέμπτη (10.02) στην πρωτεύουσα της Κροατίας Ζάγκρεμπ, όπου συναντήθηκε με τον Κροάτη πρωθυπουργό. Μετά το τετ α τετ των δύο ηγετών ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου η διερμηνέας έκλεψε την παράσταση.
Διερμηνέας για δηλώσεις Πλένκοβιτς: «Και πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα»
Στο βίντεο που δημοσίευσε η κρατική τηλεόραση από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Πλένκοβιτς στο Ζάγκρεμπ, η διερμηνέας, έχοντας δυσκολευτεί να μεταφράσει τα όσα έλεγε ο Κροάτης πρωθυπουργός, ακούγεται κάποια στιγμή να λέει την ατάκα: «Και… πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα».
«Έτσι και σήμερα συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για πολλά θέματα, για την πρόοδο σε πολλούς τομείς, όπως στην οικονομία, στη βελτίωση των σχέσεων και… πολλά άλλα που δεν τα κατάλαβα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ποιος είναι ο Αντρέι Πλένκοβιτς που δυσκόλεψε τη διερμηνέα στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Αντρέι Πλένκοβιτς (Andrej Plenković) γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1970. Είναι Κροάτης πολιτικός και διπλωμάτης, ο οποίος διατελεί πρωθυπουργός της Κροατίας από τις 19 Οκτωβρίου 2016. Είναι ο πρόεδρος της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) από το 2016.
Ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο από την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013 μέχρι την παραίτησή του από ευρωβουλευτής, προκειμένου στη συνέχεια να αναλάβει πρωθυπουργός της χώρας.
Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ το 1993, ο Πλένκοβιτς κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας. Διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της Κροατίας στην ΕΕ.
Από το 2005 ως το 2010, ήταν αναπληρωτής πρεσβευτής της Κροατίας στη Γαλλία, πριν εγκαταλείψει τη θέση του για να γίνει υφυπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Στη συνέχεια εξελέγη στο Κροατικό Κοινοβούλιο το 2011.
Ο Πλένκοβιτς οδήγησε το κόμμα του, το HDZ, σε νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2016. Ορίστηκε 12ος πρωθυπουργός της Κροατίας από την πρόεδρο Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς στις 10 Οκτωβρίου 2016. Έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του 2020 ανανέωσε τη θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πλένκοβιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι κοινές οι αξίες Ελλάδας - Κροατίας για την ασφάλεια στα Βαλκάνια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.