- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μειωμένα ενοίκια: Πιστώνονται σήμερα (30/7) στους δικαιούχους
Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης COVID Ιουνίου
Μειωμένα ενοίκια Μαΐου - Ιουνίου: Σήμερα η πληρωμή τους στους δικαιούχους για Μάιο - Ιούνιο.
Πιστώνονται σήμερα, Παρασκευή (30/7) από το υπουργείο Οικονομικών 103,4 εκατ. ευρώ σε 154.616 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Ιουνίου 2021, σε 20.660 ιδιοκτήτες για μειωμένα μισθώματα Μαΐου 2021 και σε 58.000 ιδιοκτήτες για μειωμένα μισθώματα Ιανουαρίου - Απριλίου 2021.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών πιστώνονται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
- 154.616 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 56,7 εκατ. ευρώ, με το οποίο το κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Ιούνιο του 2021.
- Από το παραπάνω ποσό, τα 47,1 εκατ. ευρώ αφορούν 151.351 φυσικά πρόσωπα και τα 9,6 εκατ. ευρώ αφορούν 3.265 νομικά πρόσωπα.
Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση COVID Ιουνίου στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από την προσεχή Δευτέρα, 2 Αυγούστου και έως τις 20 Αυγούστου.
- 20.660 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 11,7 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Μάιο του 2021.
- Από το παραπάνω ποσό, τα 6,9 εκατ. ευρώ αφορούν 19.801 φυσικά πρόσωπα και τα 4,8 εκατ. ευρώ αφορούν 859 νομικά πρόσωπα.
- 58.000 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καταβάλλει αποζημιώσεις για τη μείωση του μισθώματος της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου 2021.
Συνεπώς, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020-Ιουνίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 758 εκατ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.