- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μητσοτάκης: Η ωριμότητα της Δημοκρατίας αντιμετώπισε τη βία
Το μήνυμά του για την τροπολογία που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της "Χρυσής Αυγής" να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook τοποθετήθηκε στην τροπολογία για τους καταδικασθέντες της «Χρυσής Αυγής».
«Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς τής Δημοκρατίας απ' τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, σχετικά με την τροπολογία που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της "Χρυσής Αυγής" να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα.
Ο πρωθυπουργός προσέθεσε: «Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή».
Και υπογράμμισε: «Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.