- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεσπίζεται δικαστικό ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους
Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή
Λοιμωξιολόγοι: Τροπολογία προβλέπει το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο τους για άποψη που εξέφρασαν σε συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής.
Τροπολογία κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης (22/4) στη Βουλή το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Συγκεκριμένα το άρθρο 4 της τροπολογίας ορίζει πως «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊου Covid 19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».
Εμβολιαστικά κέντρα: 7ήμερη λειτουργία έως τις 12 το βράδυ
Η τροπολογία που έχει ως στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, προβλέπει ακόμη την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων και την επταήμερη λειτουργία τους με ωράριο έως τις 12 το βράδυ αντί για τις 10 μ.μ. που ισχύει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, στη ρύθμιση εντάσσονται στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία: Παπαγεωργίου, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Αρεταίειο και Αιγινήτειο.
Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών δομών υγείας και ειδικότερα τα ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 καθορίζεται 7ήμερη λειτουργία (συμπεριλαμβανομένων των αργιών) και διεύρυνση του ωραρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα υψηλής δυναμικότητας, εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Το ωράριο διαμορφώνεται από τις 07.00 έως τα μεσάνυχτα έναντι στις 10 το βράδυ που ίσχυε.
Δείτε την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας ΕΔΩ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.