- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Στήριξη στους επιχειρηματίες των «κόκκινων» περιοχών
«Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης»
Γεωργιάδης: «Θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες».
«Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ πρόσθεσε ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες περιοχών που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα «κόκκινες», όπως για παράδειγμα η δυτική Αττική.
Ο υπουργός επανέλαβε, σχετικά με τη χθεσινή απάντησή του για την παραλαβή από τον ίδιο των κλειδιών που θέλουν να παραδόσουν οι καταστηματάρχες, ότι ήταν μια λεκτική υπερβολή την οποία χρησιμοποίησε απέναντι σε μια συνδικαλιστική υπερβολή.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «ας μην ξεχνάμε ότι διαχειριζόμαστε μια παγκόσμια συμφορά».
Απαντώντας σε παρέμβαση του Γιάννη Δαβερώνη, προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει αποτελεσματικά, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και σημείωσε ότι τα χρήματα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.
Η τακτική των μέτρων «ακορντεόν»
Ερωτηθείς για την τακτική των μέτρων «ακορντεόν» με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο, τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να χειριστεί κανείς διαφορετικά την κατάσταση και πρόσθεσε ότι την ίδια τακτική ακολουθούν όλα τα κράτη, «από τη στιγμή που πατάμε πάνω σε ένα ρευστό σκηνικό, όπως αυτό της πανδημίας».
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σκληρό lockdown στο μέλλον καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και είπε ακόμη πως θα ήταν καταστροφικό να εμπλακεί η επιτροπή των ειδικών στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Το ψάρεμα και το κυνήγι
Τέλος, σε ερώτηση για το ψάρεμα και το κυνήγι που είναι ακόμη σε απαγόρευση, είπε ότι ο ίδιος είχε προτείνει να ανοίξουν, αλλά η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε διαφορετικά, κάτι που εκτιμά ότι είναι λογικό καθώς αυτές οι δυο δραστηριότητες δεν μπορούν να μπουν ψηλά στη ιεράρχηση των δραστηριοτήτων που πρέπει να ανοίξουν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.