- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χαρδαλιάς: «Ανοιχτό» ένα νέο γενικευμένο lockdown
Μύθος η κόντρα με τον Σωτήρη Τσιόδρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα γενικευμένο lockdown άφησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και για το ενδεχόμενο ενός νέου γενικευμένου lockdown.
«Κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα και πως το γενικευμένο lockdown θα μπει στο τραπέζι εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από το γενικό lockdown υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες».
Σε ερώτηση για το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη και χάθηκε ο έλεγχος, με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, ο κύριος Χαρδαλιάς παραδέχθηκε πως «υποτιμήσαμε τον ιό». Ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν ισχύει αυτό που είχε ακουστεί, για «χαλαρή» αντιμετώπιση εκ μέρους των πολιτών.
Όπως διευκρίνισε ο κύριος Χαρδαλιάς «Η κυβέρνηση δεν έχει αποδώσει ποτέ ευθύνες στους πολίτες. Η πλειονότητα των πολιτών έχει αντιμετωπίσει με μοναδική συμπεριφορά και πολλή πειθαρχία την πανδημία, ενώ την ίδια ώρα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης παρατηρούμε διάφορα δυσάρεστα φαινόμενα από τους πολίτες».
Ψάρεμα και κυνήγι
Στη συνέντευξη ο υφυπουργός απάντησε και στο ερώτημα γιατί παραμένει η απαγόρευση στο ψάρεμα και το κυνήγι, δεδομένου πως δεν πρόκειται για δραστηριότητες με συνωστισμό και ιδίως σε περιοχές που είναι «πράσινες». Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι η απόφαση απαγόρευσης των δύο δραστηριοτήτων έχουν να κάνουν κυρίως με το θέμα της κινητικότητας.
«Δεν έχουμε κανένα είδος εμμονής με αυτές τις δραστηριότητες. Όμως το ζήτημα της μετακίνησης είναι ένα τεράστιο θέμα καθώς οι κυνηγοί είναι 180.000 και 100.000 ασχολούνται ερασιτεχνικά με ψάρεμα. Όταν κινείσαι θα έρθεις σε επαφή με κόσμο και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας: «Δεν είναι τόσο απλή η προσέγγιση, ο καθένας θα μπορούσε να πάρει ένα καλάμι και πέντε δολώματα και να λέει ότι πάει για ψάρεμα».
Μύθος η κόντρα με τον Τσιόδρα
Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον Νίκο Χαρδαλιά και για τις φήμες που κυκλοφορούν, πως υπάρχει «κόντρα» με τον Σωτήρη Τσιόδρα.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Είναι μύθος», δήλωσε κατηγορηματικά ο κύριος Χαρδαλιάς, ενώ συμπλήρωσε πως ενώ σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν διενέξεις, «με τον Σωτήρη που είμαστε σαν οικογένεια, συμφωνούμε στα πάντα. Η σχέση μας θα αναδειχθεί περισσότερο μετά από όλα αυτά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.