- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από Άμπου Ντάμπι: Οι συμφωνίες που υπέγραψε - Η δήλωση
«Ακόμα ένα βήμα για την ενεργητική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας»
Οι συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν «ακόμα ένα βήμα για την ενεργητική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας» είπε ο Μητσοτάκης από το Άμπου Ντάμπι.
«Ακολουθούμε μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Άμπου Ντάμπι και πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα.
Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίσκεψη του στο Αμπου Ντάμπι:
«Η σημερινή μου επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η υπογραφή των σχετικών συμφωνιών συνιστούν την αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδος - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε στρατηγικό επίπεδο. Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαμορφώνουν πια ένα πλαίσιο μιας στρατηγικής συμμαχίας η οποία εκτείνεται όχι μόνο στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, αλλά και στους τομείς της συνεργασίας στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική.
» Οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλές και σημαντικές. Υπάρχει πια ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να γίνουν ακόμα πιο στενές. Οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από την ίδια οπτική γωνία. Παραμένουν προσηλωμένες στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και στον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.
» Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι η επίσκεψη αυτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ακόμα ένα βήμα στα πλαίσια της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που αναπτύσσει η χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ
«Βραχνάς» η ακρίβεια για τα νοικοκυριά
Τα τρία θέματα που θέτει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Πώς θα μπει τέλος στο καθημερινό μαρτύριο των οδηγών στον Κηφισό
«Η Βουλή δεν είναι σχολείο για να κλείσει, η συζήτηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ
Το πρόγραμμα αφορά επιδότηση 300 ευρώ το τετραγωνικό
Σε μια εποχή που η κυβέρνηση καμαρώνει για αυξήσεις 3 και 4 και 5% σε υπαλλήλους, οι αρχιποιμένες της Εκκλησίας βλέπουν τον μισθό τους να διπλασιάζεται
Τα κριτήρια που αφήνουν χιλιάδες εκτός
«Είχανε δώσει και εντολή να μην γίνεται περισυλλογή σορών από τη θάλασσα» δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Όλες οι ημερομηνίες, τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Άφαντη η ΚΥΑ, αγωνία για τα vouchers έως 600 ευρώ
Οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες και ο ρόλος της Ελλάδας
Τι περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.