Πολιτικη & Οικονομια

Το πάρκινγκ που σκοτώνει

Μια σύγχρονη ελληνική ιστορία

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παράνομο παρκάρισμα

Ο Βαγγέλης Περρής μοιράζεται μια ιστορία από τη γειτονιά του όπου τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δημιουργούν πρόβλημα που μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Στη γειτονιά μας υπάρχει έναν στενός δρόμος ο οποίος, σε περίπτωση ανάγκης, εξυπηρετεί μία ευρύτερη περιοχή που λόγω πολεοδομικών ιδιομορφιών δεν συνδέεται με κανένα οδικό δίκτυο. Από εκεί θα περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς, από εκεί διέρχονται και τα ασθενοφόρα. Εδώ το θέμα δεν είναι θεωρητικό διότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη με αρκετά περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το δρομάκι πρέπει να παραμένει ελεύθερο, υπάρχουν οι λεβέντες που το χρησιμοποιούν για να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους (σ.σ: σε απόσταση 200 μέτρων υπάρχει άνετος χώρος), αφήνοντας ελεύθερα ελάχιστα εκατοστά που καθιστούν αδύνατη ακόμη και την διέλευση ποδηλάτου. Οι περίοικοι προσπάθησαν με ευγενικό τρόπο να ειδοποιήσουν τους παρανομούντες ότι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δημιουργούν πρόβλημα που μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές και τους ζήτησαν το ελάχιστο, δηλαδή να αποφεύγουν να παρκάρουν αντικριστά.

Σημείωμα

Το βράδυ ακούστηκαν σειρήνες ασθενοφόρου. Έπρεπε να μεταφέρει επείγον περιστατικό ασθενούς που είχε την ατυχία να ζει στην συγκεκριμένη περιοχή. Παρά την παράκληση, ο δρόμος ήταν και πάλι αποκλεισμένος από δύο αυτοκίνητα και έτσι οι νοσοκόμοι υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν με τα χέρια τον ασθενή, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, μια που ταλαιπωρήθηκαν περί τα τριάντα λεπτά προκειμένου να κάνουν μία διακομιδή που, υπό κανονικές συνθήκες, χρειάζεται πεντάλεπτο.

Την επόμενη μέρα οι γείτονες έγραψαν (και αυτή τη φορά ευγενική) επιστολή, την οποία τοποθέτησαν στα αυτοκίνητα των παράνομων οδηγών. Τους καλούσαν να αναλογιστούν αν μία θέση πάρκινγκ αξίζει περισσότερο από μία θέση στην ζωή. Οι οδηγοί διάβασαν την επιστολή και έφυγαν για τις δουλειές τους. Το απόγευμα που γύρισαν και πάρκαραν στο ίδιο σημείο.

Παράνομο παρκάρισμα

Όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε στο Instagram, στον σχετικό λογαριασμό έφτασε η παρακάτω αγανακτισμένη απάντηση.

img_0285.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.