Πολιτικη & Οικονομια

Τι συμβαίνει με τον Πρώαιδρο Πάκη;

Είναι ακριβώς αυτός ο συνδυασμός κωμωδίας και τραγωδίας που μπορεί να γεννήσει κλασσικούς ήρωες

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pavlopoylos-proedros-tis-dimokratias.jpg

Αυτό που έχει σημασία είναι πως το ανορθόγραφο «presidensy», η μαϊμού Προεδρία δηλαδή, ταιριάζει απολύτως στην πολιτική καριέρα του.

Με τον Προκόπη τον Παυλόπουλο ή αλλιώς Πάκη ή αλλιώς ΠιΠή, ο ιστορικός του μέλλοντος δεν πρόκειται να ασχοληθεί ιδιαιτέρως. Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να τον απασχολήσει είναι το πώς ένας άνθρωπος όχι ιδιαιτέρων ικανοτήτων, κατάφερε δια της προσκολήσεως, πρώτα στον Κωνσταντίνο τον Εργατικό και μετά στον Αλέκση, να φτάσει μέχρι την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μόνο που αυτή η πορεία δεν έχει τίποτα το ασυνήθιστο. Η πολιτική είναι γεμάτη ανθρώπους που ανεβαίνουν με αυτόν τον τρόπο τα σκαλοπάτια της εξουσίας. Με λίγα λόγια, ως ιστορικό πρόσωπο, ο Πάκης είναι εντελώς αδιάφορος.

Αντιθέτως, οι κωμοδιογράφοι του μέλλοντος πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Γιατί ο Πάκης είναι ακριβώς αυτός ο συνδυασμός κωμωδίας και τραγωδίας που μπορεί να γεννήσει κλασσικούς ήρωες. Από την περίοδο που ως παρατρεχάμενος του Κωνσταντίνου του Ικανού άφηνε την πρωτεύουσα της χώρας να γίνει σάκος του μποξ στις ορέξεις των αντικοινωνικών βαρβάρων, μέχρι τα σκληρά του κατηγορώ εναντίον του μινώταυρου του νεοφιλελευθερισμού και τα αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία, ο Πάκης καταφέρνει να είναι μονίμως μια πομπώδης σαπουνόφουσκα, ένας άνθρωπος που η τεράστια ιδέα που έχει για τον εαυτό του έρχεται σε τόσο μεγάλη αντίθεση με την πραγματικότητα που δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να τον λυπηθείς.

Φυσικά, όταν σκέφτεσαι το τι έχει κάνει στην πολιτική του καριέρα η λύπηση αποκλείεται και μένει ένας εκνευρισμός που εύκολα ξεπερνιέται με το γέλιο. Το τρανταχτό εκείνο γέλιο που μόνο οι πολύ κωμικές προσωπικότητες μπορεί να χαρίσουν.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Η αιτία είναι ότι ο Πάκης είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες. Η αφορμή είναι τo presidensy.gr (ναι, με s αντί για c).

To ανορθόγραφο domain το οποίο μέχρι χτες (και για έναν περίεργο λόγο, στο κινητό μου ακόμα) σε οδηγούσε κατευθείαν σε αυτό το σάιτ:

https://www.prokopiospavlopoulos.gr/ 

To προσωπικό σάιτ του Πάκη.

Λέω «οδηγούσε» χρησιμοποιώντας χρόνο παρελθόντα, γιατί από εχθές (και μετά την αναπόφευκτη καζούρα που έπεσε στα μέσα της κοινωνικής της δικτύωσης) το presidensy.gr  δεν σε πάει πια στο σάιτ του Πάκη (αυτό στο λαπτοπ μου, γιατί στο κινητό με πάει ακόμα στο σάιτ του σπουδαίου κωμικοτραγικού). Όμως, αν γκουγκλάρεις presidensy.gr πάνω πάνω δεν εμφανίζεται η Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά αυτό:

845_a_1.jpg

Αφού αφήσουμε κατα μέρους την απορία «γιατί ο Πάκης να έχει σάιτ;» (κάπως πρέπει να είναι συγκεντρωμένο το έργο του ώστε να διευκολυνθεί ο κωμικογράφος του μέλλοντος) θα αναρωτηθούμε γιατι συνέβαιναν ή συμβαίνουν όλα αυτά;

Η απάντηση μπορεί να είναι αυτή:

Το σάιτ της Προεδρίας της Δημοκρατίας (και άρα της νυν Προέδρου) είναι http://www.presidency.gr/. Αν κάποιος θέλει να βρει πληροφορίες για την Προεδρία εκεί θα πάει.

Κάποιος φαίνεται πως αγόρασε μια μαϊμού εκδοχή του επίσημου σάιτ και για κάποιο λόγο τη συνέδεσε με το προσωπικό σάιτ του Πάκη.

Αν μιλούσαμε για εμπορικά σάιτ το αντίστοιχο είναι να φύγει ένα στέλεχος της Adidas (ας τον πούμε Johan Fufutos) από την εταιρεία, να φτιάξει μια σελίδα από την οποία να πουλάει τα δικά του παπούτσια (τη www.fufutos.com ) και κάποιος να φροντίσει το domain www.adibas.com να σε στέλνει κατευθείαν στην σελίδα του Γίοχαν Φούφουτος, προκειμένου να κλέψει τους ανορθόγραφους ή βιαστικούς πελάτες από την Adidas.

Προφανώς στην συγκεριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχουμε να κάνουμε με μια παγαποντιά που έκανε ο Πάκης για να πάρει κανα κλικ παραπάνω παρασύροντας όσους τα αγγλικά τους  μοιάζουν με του Αλέκση ή με μια παγαποντιά σε βάρος του Πάκη από κάποιον που ήθελε να τον κοροϊδέψει.

Και παρότι θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε, νομίζω πως τελικά δεν έχει τόση σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως το ανορθόγραφο «presidensy», η μαϊμού Προεδρία δηλαδή, ταιριάζει απολύτως στην πολιτική καριέρα του Πάκη. Του ανθρώπου που τυπικά (και προκειμένου να εξυπηρετηθεί η συριζαϊκή ανάγκη για εξουσία) έγινε μέχρι και Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ στην ουσία ποτέ δεν υπήρξε τίποτα περισσότερο από ένας Πρώαιδρος. Και μπράβο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ