- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πέτσας για Novartis: Να τοποθετηθεί δημόσια ο κ.Τσίπρας
«Το μόνο ερώτημα που έχει να απαντήσει, είναι αν γνώριζε»
Αντί για τη διερεύνηση του υπαρκτού σκανδάλου διαφθοράς της Novartis, η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να κατασκευάσει πολιτική σκευωρία για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί δημοσίως και με σαφήνεια για το εάν γνώριζε για όσα αναφέρονται στη συνομιλία Παππά - Μιωνή απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας.
Αντί για τη διερεύνηση του υπαρκτού σκανδάλου διαφθοράς της Novartis, η τότε κυβέρνηση προσπάθησε να κατασκευάσει πολιτική σκευωρία για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη συνομιλία Παππά – Μιωνή. Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει πολλές φορές τη διερεύνηση της υπόθεσης από την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν έγινε τίποτα για να αποζημιωθεί το δημόσιο, γι’ αυτό με ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους θα δούμε κάθε πρόσφορο μέτρο για εύλογη αποζημίωση» σημείωσε.
«Όταν από το 2016 ένας υπουργός Επικρατείας αναγνωρίζει, σε μια επικοινωνία που δεν διέψευσε την αυθεντικότητα της, την ύπαρξη παρακράτους και μάλιστα με κάποιον που κινεί τα νήματα να είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση που συμμετέχει, αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, και δεν πρέπει να παθαίνουμε μιθριδατισμό… Αυτό είναι σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία μας. Το μόνο ερώτημα που έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας είναι να απαντήσει αν γνώριζε. Είναι στην καρδιά της δημοκρατίας να βγει και να πει δημοσίως αν γνώριζε κι όχι με θέατρο όπως προχθές με τον κ. Παππά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.
«Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσιπρας ξέρει πολύ καλά αγγλικά, το έχει αποδείξει και στο παρελθόν και μπορεί να διαβάσει καλύτερα απ’ όλους τους υπόλοιπους τι λέει η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Όταν αναφέρονται στην έκθεση ξένοι αξιωματούχοι εννοούνται άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της υγείας, όχι κυβερνητικοί αξιωματούχοι» ανέφερε εξάλλου δηκτικά.
Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Περιμένουμε αποκλιμάκωση»
Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή σχολίασε ότι «τo τελευταίο διάστημα, μετά την επιστολή του πρωθυπουργού στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Σαρλ Μισέλ) στις 3 Ιουνίου οπού καταδικάστηκε η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο παρά πολλοί ηγέτες έχουν κάνει σχετικές δηλώσεις (Μακρόν, Μπορέλ) που καλούν την Τουρκία να σταματήσει την προκλητικότητα και παραβατικότητα αν επιθυμεί καλές σχέσεις με την Ευρώπη».
«Στο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων είδαμε διάθεση να σπάσει ο πάγος για να γίνει η επικοινωνία για θέματα επικαιρότητας όπως η πανδημία και η επανέναρξη των τουριστικών ροών με την Τουρκία και την Ευρώπη… Αυτά τα σημεία οι ηγέτες μπορούν να τα δρομολογήσουν, χωρίς να μπουν σε θέματα υψηλής πολιτικής, για να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας».
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο πρωθυπουργός είχε πει ότι είναι απαραίτητο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές να υπάρχει επικοινωνία για να υπάρχει ανοιχτό κανάλι επίλυσης θεμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περιμένουμε από την Τουρκία την έμπρακτη αποκλιμάκωση της προκλητικότητας για να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Μακάρι το τηλεφώνημα μια αφετηρία προς αυτή την κατεύθυνση να μην έχουμε ένταση. Εμείς είμαστε πάντως επιφυλακτικοί θέλουμε επικοινωνία, κανόνες καλής γειτονίας, αλλά πάντα επαγρυπνούμε αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα που θα ανεβάσει το θερμόμετρο. Είναι κάλο να υπάρχει επικοινωνία».
Διευκρίνισε ότι «περιμένουμε από την Τουρκία να αποκλιμακώσει τις παραβατικές της ενέργειες, καθώς ακούμε πολλές δηλώσεις από στελέχη από τουρκικής πλευράς που ρίχνουν λάδι στη φωτιά που καλό είναι να σβήσει».
«Πράγματα όπως το άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν βοηθούν την κατάσταση, αντίθετα την επιβαρύνουν. Βασικό και μόνο σημείο που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών γι’ αυτό χρειάζεται έμπρακτη αποκλιμάκωση, διερευνητικές επαφές, συνυποσχετικό ενδεχομένως αυτά είναι μακριά» ξεκαθάρισε ερωτηθείς και για τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στα Νέα ότι «διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανένας».
Εξάλλου, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμα η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δρομολογήσει τις μειώσεις αυτές.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.