Πολιτικη & Οικονομια

Εμπρός της Γης οι ψεκασμένοι

Θεραπεύονται οι διαταραχές «αντισυστημική αριστερά» και «αντισυστημική δεξιά»;

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
psekasmenoi-5G-emvolia-sintagma.jpg

Ο Μάνος Βουλαρίνος παρατηρεί τι κάνουν της Γης οι ψεκασμένοι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, που αρνούνται να κάνουν εμβόλια και δεν θέλουν το 5G.

Στο «και μπράβο τους» της περασμένης Παρασκευής μάζεψα διάφορα ποστ ψεκασμένων συμπολιτών με τα οποία φαίνεται ότι διασκεδάσαμε πολύ. Και δικαίως. Οι ψεκασμένοι συμπολίτες και οι απόψεις τους είναι τρομερά αστείοι. Είτε πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, είτε φοβούνται τα τσιπάκια του Μπιλ του Γκέιτς, είτε αρνούνται να κάνουν εμβόλια, είτε δεν θέλουν το 5G, είτε νομίζουν πως αυτό που συμβαίνει με τον κορωνοϊό είναι ένα κοινωνικό πείραμα, οι άνθρωποι που θέλοντας να τονώσουν την αυτοεκτίμηση τους φαντάζονται διεθνείς (ή και διαπλανητικές) συνωμοσίες, είναι μια πηγή γέλιου που δεν στερεύει ποτέ.

Φυσικά είναι ένα γέλιο ιδιαιτέρως επικίνδυνο και εύκολο να βγει ξινό, αλλά αυτό δεν είναι το σημερινό μου θέμα.

Το σημερινό μου θέμα έχει να κάνει με το ότι, μετά τα στρατιωτάκια του ΠΑΜΕ και τα μπουλούκια του ΣΥΡΙΖΑ, τέτοιοι συμπολίτες θα συγκεντρωθούν αύριο στις 15.00 στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλα κεντρικά σημεία της χώρας, προκειμένου να σπάσουν το ρεκόρ στα «ΟΧΙ» του ΚΚΕ και να βροντοφωνάξουν ΟΧΙ:

  • Στα εμβόλια
  • Στη στέρηση ελευθερίας
  • Στους μετανάστες
  • Στην τρομοκρατία
  • Στις μάσκες
  • Στο 5G

Αν δεν με πιστεύετε η αφίσα τους είναι αυτη:

796a.jpg

Η οποία αργότερα διορθώθηκε και έγινε αυτή:

796v.jpg

Ομολογώ πως δεν είμαι  σίγουρος πού κολλάνε οι μετανάστες, αλλά σκέφτομαι πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δηλωθεί η πολιτική ταυτότητα των διοργανωτών καθώς, κατά τα άλλα, ο συνωμοσιολογικός τεχνοφοβικός ψεκασμός δεν είναι μονοπώλιο της ακροδεξιάς αλλά πωλείται (και αγοράζεται σαν ζεστό ψωμάκι) και στην αγορά της αριστεράς.

Όλα τα υπόλοιπα ΟΧΙ τα φωνάζουν οι ψεκασμένοι από κάθε απόχρωση και αντισυστημική τάση και προκύπτουν από τον γνωστό συνδυασμό της άρνησης της πραγματικότητας, του φόβου για την τεχνολογία, του τρόμου για την εξέλιξη και κάποιων ψυχολογικών ή πνευματικών διαταραχών τις οποίες μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ακόμα και η μη ειδικοί, αλλά δυστυχώς όχι να ονοματίσουμε (ισως το «αντισυστημική δεξιά» να είναι καλή ονομασία για την ασθένεια τους).

Και μιλώντας για ειδικούς φτάνω στην ουσία του θέματος: Η συγκέντρωση των συμπολιτών αυτών είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει το υπουργείο της Υγείας πως οι επιδόσεις του ΕΣΥ τις προηγούμενες εβδομάδες δεν ήταν ένα πυροτέχνημα και πως το κράτος πρόνοιας μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Γιατί αύριο θα έχουμε μια από τις σπάνιες φορές που τόσοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι αναμφισβήτητα είναι επικίνδυνοι τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους γύρω τους, θα είναι συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένα μέρη ανα την Ελλάδα. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς να μελετήσουν και να βοηθήσουν συμπολίτες που τόσο φανερά το έχουν ανάγκη. Και δεν μιλώ μόνο για τους συγκεντρωμένους αλλά και για τις οικογένειές τους. Ένα παιδί, ας πούμε,  που οι γονείς του δεν το εμβολιάζουν ίσως να έχει ανάγκη την πρόνοια πολύ περισσότερο από όσο οι γονείς την θεραπεία.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, στις συγκεντρώσεις αυτές η παρουσία του κρατικού μηχανισμού είναι απαραίτητη. Όχι του μηχανισμού καταστολής (αν στ’ αλήθεια υπήρχε τέτοιος) αλλά του μηχανισμού περίθαλψης και πρόνοιας. Είναι συγκεντρώσεις που το «Μη λείψει κανείς» αλλάζει και γίνεται το πολύ πιο ουσιαστικό και σοβαρό «Μη μείνει κανείς χωρίς θεραπεία και προστασία». Και μπράβο τους. 

Υ.Γ. Εννοείται πως όλα τα παραπάνω ισχυουν και για τους συμπολίτες που συγκεντρώνονται τα βράδια στις πλατείες και διαμαρτυρονται για το δικαίωμα τους να απειλούν την υγεία μας και την οικονομία. Η δική τους διαταραχή λέγεται «αντισυστημική αριστερά» και όπως και η «αντισυστημική δεξιά», στις περισσότερες περιπτώσεις, θεραπεύεται. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ