- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γεραπετρίτης: Η ταμειακή ρευστότητα θα υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ
Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή
Τα 15 δισ. ευρώ θα υπερβαίνει η ταμειακή ρευστότητα σε αγορά και τράπεζες σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Για την ταμειακή ρευστότητα στην αγορά και τις τράπεζες αλλά και για την πορεία της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε ραδιοφωνική εκπομπή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως «θα υπάρχει ταμειακή ρευστότητα στην αγορά από τις τράπεζες, που πιθανότατα θα ανέρχεται και πάνω από 15 δισ. ευρώ», ενώ ανακοίνωσε ότι στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί το πλήρες κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό. Ερωτηθείς δε, για τις κυβερνητικές προθέσεις για τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, παρέπεμψε στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο προς το τέλος Μαΐου.
Εισαγωγικά ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για το «πιο μεγάλο κεφάλαιο» της τρέχουσας περιόδου, που ήταν η συστράτευση του κόσμου, η πειθώ στα επιχειρήματα, προσθέτοντας ότι είναι τεράστιας σημασίας το να υπάρχει οργανωτική δομή. «Είχαμε φροντίσει εγκαίρως -και πολλές φορές είχαμε δεχθεί τη χλεύη από άλλους- να έχουμε δημιουργήσει πολύ ισχυρή κεντρική δομή συντονισμού και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, η οποία έχει εφαρμογή κατ' εξοχήν σε περιόδους κρίσης. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό να λαμβάνονται οι αποφάσεις από πάνω προς τα κάτω διότι απαιτούν συνέργειες όλων των υπουργών», εξήγησε εξειδικεύοντας εν προκειμένω, τις 45 ημέρες της υγειονομικής κρίσης έχει εκδοθεί τεράστιος αριθμός από υπουργικές αποφάσεις -300 κοινές υπουργικές αποφάσεις μόνο για τον κορονοϊό.
Στο σημείο αυτό, ο Γ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε το «αντιπαράδειγμα» του Βελγίου, το οποίο «κατ' αναλογίαν πληθυσμού βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις πανευρωπαϊκά». Είπε λοιπόν ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο, από όταν είχε εκλογές, δεν υπήρξε κυβέρνηση διότι εκεί επικρατεί απλή αναλογική -«να τα λέμε κι αυτά», ανέφερε επί λέξει- η οποία «οδήγησε σε ακυβερνησία το Βέλγιο». Τελικώς συγκροτήθηκε κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να διαχειριστεί την κρίση «πολύ καθυστερημένα» τόνισε, με την επιπλέον παρατήρηση ότι στο Βέλγιο δεν λαμβάνονται αποφάσεις κεντρικά, λόγω του ομοσπονδιακού συστήματος διακυβέρνησης.
Στη συνέχεια και στο ερώτημα γιατί δεν χαλαρώνουν τα μέτρα σε απομονωμένα μέρη, π.χ. νησιά, που δεν έχουν κρούσματα, αφού επεσήμανε ότι παραμένει «πολύ αυστηρή ματιά» σε περιοχές όπως η Καστοριά ή η Ξάνθη, είπε: «Σε περιοχές χωρίς κρούσματα θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη χαλάρωση, αλλά από Δευτέρα μπορεί να υπάρξει μια πρόσμειξη πληθυσμού κατ' αποτέλεσμα λόγω της μετακίνησης καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης». Ενώ χαρακτήρισε το παιδαγωγικό υπόδειγμα περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων σε ορισμένες περιοχές «πολύ αρνητικό».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.