Πολιτικη & Οικονομια

Στον ανακριτή η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Για τον λογαριασμό της στη λίστα Λαγκάρντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63075-126785.jpg

Ο ανακριτής κάλεσε τη σύζυγο του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου καθώς στην λίστα Λαγκάρντ υπάρχει λογαριασμός στο όνομά της. Η Ρούλα Κουράκου κατέθεσε για την προέλευση των χρημάτων του λογαριασμού ενώ συναίνεσε και στο άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού.

Για την πιθανότητα οι λογαριασμοί αυτοί να έχουν σχέση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων κλήθηκαν και οι κουμπάροι του ζεύγους Παπαντωνίου, ο επιχειρηματίας Γεώργιος Κανδαλέπας και η σύζυγός του.

Να θυμίσουμε ότι για τον λογαριασμό αυτό ήδη διώκονται ποινικά ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του για παραβάσεις του νόμου «πόθεν έσχες» ενώ σύμφωνα με τα υπομνήματα του Γιάννου Παπαντωνίου τα χρήματα αυτά αποτελούσαν προσωπική περιουσία της συζύγου του και προορίζονταν για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο, στα οποία και κατέληξαν το 2010, όταν τα χρήματα επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα με τη νομική εκδοχή του καταπιστεύματος υπέρ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής επιχειρεί το άνοιγμα του λογαριασμού και του επιχειρηματία Γ. Κανδαλέπα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ