- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είναι η Δούρου ο άνθρωπος με το πιο χαμηλό EQ στον πλανήτη;
Τι δείχνει το tweet που έστειλε;
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει το tweet της Ρένας Δούρου μετά το μήνυμα του 112 που εμφανίστηκε στα κινητά μας για τον κορωνοϊό
Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η δυνατότητα ενός ανθρωπου να μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τους γύρω του. Είναι η ευφυΐα εκείνη που του επιτρέπει να αντιληφθεί τα συναισθήματά του, όπως και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του ανάλογα.
Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονομάζουμε «συναισθηματικός χαρακτήρας» καθώς συχνά οι άνθρωποι τους οποίους χαρακτηρίζουμε «συναισθηματικούς» είναι χαμηλής συναισθηματικής νοημοσύνης και έτσι εκδηλώνονται με τρόπο εντονότερο των περιστάσεων και της πραγματικότητας δημιουργώντας αμηχανία στον περίγυρο. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αυτό που από σκέτο εύστροφους μας κάνει πραγματικά έξυπνους και είναι αυτό το οποίο θα μας εμποδίσει να κάνουμε πλάκα λέγοντας «και του χρόνου» σε έναν χήρο την ημέρα της κηδείας της γυναίκας του με την οποία ήταν πραγματικά ερωτευμένος. Εκτός, φυσικά, αν είμαστε η Ρένα η Δούρου.
Γιατί η Ρένα η Δούρου έκανε (άλλο) ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο του ανθρώπου με τη χαμηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη στον πλανήτη, όταν μετά από το μήνυμα του 112 που εμφανίστηκε στα κινητά μας προχτές και προκειμένου να την πει στον βουλευτή της ΝΔ Λαζαρίδη, πόσταρε αυτό:
Αυτό που θα ήταν απλώς μια αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ, αν η Ρένα η Δούρου δεν ήταν η περιφερειάρχης που «στη βάρδια της» κάηκαν 102 άνθρωποι ΚΑΙ επειδή η πολιτική προστασία δεν λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ΚΑΙ επειδή δεν υπήρχε η πρόνοια της λειτουργίας των συναγερμών της πολιτικής προστασίας μέσω μηνύματος στο κινητό.
Για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος του κενού συναισθηματικής νοημοσύνης που απαιτεί το συγκεκριμένο τουίτ, σκεφτείτε αυτό:
Σε ένα από τα οχήματα μιας εταιρείας ενοικιάσεων πούλμαν, εξ αιτίας κακής συντήρησης, σκάει ένα λάστιχο με αποτέλεσμα το πούλμαν να πέσει σε γκρεμό και να σκοτωθούν ο οδηγός και οι 50 επιβάτες. Το δυστύχημα έχει ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της εταιρείας να αντιμετωπίζει εκτός από την κοινωνική κατακραυγή και κάποια δικαστήρια. Παρόλα αυτά εκείνος, σα να μην τρέχει τίποτα και θέλοντας να την πει σε ανταγωνιστική εταιρεία, τουιτάρει ένα αστειάκι στο οποίο γράφει ότι τα πούλμαν της ανταγωνίστριας εταιρείας «πάνε σα να έχουν σκασμένο λάστιχο».
Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα χαρακτηρίζατε τον επικεφαλής της εταιρείας, αλλά αυτός είναι και ο σωστός χαρακτηρισμός για τη Ρένα τη Δούρου. Τον άνθρωπο που στερούμενος EQ δίνει περιεχόμενο στη φράση «αυτή δεν νιώθει». Και μπράβο της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη - Ανέβασε βίντεο με λευκό περιστέρι και κλαδί ελιάς
Επικοινωνία Αθήνας-Κιέβου φέρεται να συνέδεσε το παγιδευμένο drone με την Ουκρανία
Οι υποθέσεις αφορούν κυρίως περιστατικά που συνδέονται με τη δημόσια και δικηγορική παρουσία της
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη στρατηγική συνεργασία με την Κίνα και την COSCO
Για τα σχολικά έτη 2026-2027, 2027-2028 και 2028-2029
Φόρος τιμής σε Έλληνες και Κύπριους που θυσιάστηκαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974
Kλιμακώνεται η αντιπαράθεση με την Χαριλάου Τρικούπη
Η Αθήνα εξέφρασε ανησυχία στην Άγκυρα - «Λειτουργούν οι δίαυλοι επικοινωνίας»
Ένταση με αφορμή την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone»
Η επένδυση της Metlen μπορεί να καλύψει το 100% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας για ΕΣΥ, υποκλοπές και θεσμούς
Η κυβέρνηση νομοθετεί κατά παραγγελία της πρέσβεως των ΗΠΑ, δηλώνει ο Πολάκης
Παράλληλα έβαλε στο στόχαστρο και τον τραπεζικό λογαριασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις αιχμές κατά Μητσοτάκη και έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία
Παράλληλα, ζητείται προσωπική κράτηση ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης,
Οι βασικές προτεραιότητες του κλάδου
Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δέκα πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ αμφισβητούν ανοιχτά την ηγεσία και αφήνουν αιχμές για νέο φορέα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε την κρίση του ευρώ με τις σημερινές προκλήσεις ανταγωνιστικότητας και ασφάλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.