- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας θέλει να καπνίζουν στη βόρεια Ελλάδα
Τι προτείνει μετά τα παράπονα που έχει δεχθεί
Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας αν. Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης ζητεί ειδική ρύθμιση για τους καπνιστές στη βόρεια Ελλάδα.
Να υπάρξει από την κυβέρνηση ειδική ρύθμιση στον αντικαπνιστικό νόμο για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ζητάει ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης.
Όπως επισημαίνει στο evros-news.gr, έχει γίνει o αποδέκτης επισημάνσεων αλλά και έντονων παραπόνων όχι μόνο από καταστηματάρχες, αλλά και από τον απλό κόσμο, τους ανθρώπους οι οποίοι καπνίζουν και δεν μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, γιατί είναι υποχρεωμένοι να κάθονται σε συνθήκες έντονου κρύου. Αντιμετωπίζουν πρόβλημα τόσο στον Έβρο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τον χειμώνα.
Ο κ. Βενετίδης τονίζει ότι οι κατασκευές που προβλέπονται στο νομό για τους καπνίζοντες, με τους ειδικούς χώρους των καφέ ή των καταστημάτων εστίασης, προϋποθέτουν την ύπαρξη δύο ανοιγμάτων αριστερά και δεξιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά ο κόσμος να κάθεται στον αέρα και στο έντονο κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. «Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στις περιοχές μας, γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς. Κάτι που δεν ισχύει στη νότια Ελλάδα, αφού εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα όσον αφορά τις θερμοκρασίες και θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε υπάρξει μία ειδική ρύθμιση για τις περιοχές μας. Γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο για τον κόσμο που θέλει να βγει έξω και να πάει να πιει τον καφέ του ή να φάει, όσο και για τους καταστηματάρχες» δήλωσε.
Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας τονίζει μάλιστα πως πολύς κόσμος επιλέγει να μείνει στο σπίτι και να παραγγέλνει ντελίβερι τον καφέ του, γιατί απλά δεν μπορεί επειδή είναι καπνιστής να πάει για το καφεδάκι του με παρέα. Κι αυτό γιατί με τις νέες νομοθετικές προβλέψεις που υπάρχουν θα πρέπει όλοι να κάθονται σε μια κατασκευή που δεν συγκρατεί τίποτε από τον αέρα και το κρύο, έτσι όπως προβλέπεται από το νόμο να είναι κατασκευασμένη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.