Πολιτικη & Οικονομια

Λαφαζάνης: «Βεβαίως δεν είχαμε σχέδιο» το 2015

Αυταπάτες τα «περί σκληρής διαπραγμάτευσης» του Τσίπρα

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Παναγιώτης Λαφαζάνης / © INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Χωρίς σχέδιο και με αυταπάτες πήγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση του 2015 σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Βεβαίως πήγαμε χωρίς σχέδιο» δήλωσε για τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 ο επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Εγώ έδινα μάχη στη βάση της κατάργησης των μνημονίων. Εγώ έλεγα το μεν, οι άλλοι το δε», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ για το θέμα που έχει προκύψει από τη Δευτέρα το βράδυ μετά τη δήλωση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με τη δραχμή.

«Το σχέδιο που είχαμε ήταν αυταπάτες… Αυτό που είπε ο Τσίπρας. Τους έλεγα: ‘’αυτά περί σκληρής διαπραγμάτευσης που λέτε είναι αφέλειες δεν θα πειστούν με σκληρή διαπραγμάτευση’’ πρέπει να έχουμε εναλλακτική λύση. Tα είχα πει αυτά από τις 2 Δεκεμβρίου του '16». 

Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, το βιβλίο του και τη φερόμενη εκτύπωση δραχμών από τη Ρωσία  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον αποκάλεσε «ψεύτη». «Επαγγελματίας ψεύτης ήταν, έφαγε κλωτσιά από τον γαλλικό λαό και τώρα δεν ξέρει που είναι» σχολίασε.  «O Tσίπρας τον είπε σε ανύποπτο χρόνο ‘’Ολαντρέου’’ γιατί ήταν ψεύτης ο άνθρωπος, και μετά το μετάνιωσε και πήγαινε και του ξεσκόνιζε τα παπούτσια» σχολίασε δηκτικά.  

«Όλη αυτή είναι ιστορία για αγρίους, είναι της πλάκας και δείχνει ότι αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον δεν εξετάζει τίποτα… Δεν τον πήρα εγώ τον Πούτιν, και ήταν αδύνατο να πάρει άλλος…» , συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης και καταλήγοντας αναρωτήθηκε : «Ποιος άλλος να τον πάρει; Ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη άκουγαν έξοδο από το εθνικό νόμισμα και πάθαιναν σοκ και αλλεργία. Τούς το έλεγα ‘’πρέπει να πάμε στο εθνικό μας νόμισμα να το βάλουμε στο τραπέζι να έχουμε εναλλακτική λύση’’». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα
Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα

«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών
Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY