- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα 5 πιο αστεία κομματικά τραγούδια
Σπάνια αριστουργήματα που εγγυώνται ατελείωτο κλάμα
Ο Μάνος Βουλαρίνος παραθέτει τη λίστα με τα 5 πιο αστεία κομματικά τραγούδια
Είναι πραγκτικά αδύνατο να γράψεις ένα τραγούδι για ένα κόμμα και να μην είναι αστείο. Η μόνη περίπτωση να τα καταφέρεις είναι το τραγούδι σου να είναι σατιρικό και η σάτιρα σου αποτυχημένη. Αν το τραγούδι σου είναι ειλικρινές τότε το γέλιο (το ακούσιο που είναι και το καλύτερο είδος γέλιου) είναι εγγυημένο.
Αυτό κάνει την απόπειρα επιλογής των πιο αστείων κομματικών τραγουδιών ιδιαίτερα δύσκολη. Συνεπώς, αυτή η λίστα με τα 5 πιο αστεία κομματικά τραγούδια σίγουρα μπορεί να αναθεωρηθεί, αλλά το ίδιο σίγουρα είναι μια λίστα με 5 σπάνια αριστουργήματα που εγγυώνται ατελείωτο κλάμα.
1. Η Νίκη της ΝΔ
Υπάρχουν πολλά τραγούδια για την ΝΔ/ΟΝΝΕΔ/ΜΑΚΙ και ο λόγος είναι απλός. Οι αριστεροί είχαν τραγούδια από παλιά που μπορεί να μην είναι κομματικά με τη στενή έννοια του όρου αλλά είναι πολιτικά και δικά τους. Από τα αντάρτικα μέχρι τα τραγούδια των πρώην βουλευτών της ΝΔ Θεοδωράκη και Ξαρχάκου υπάρχουν πολλοί ύμνοι για την αριστερά. Αντιθέτως, στη Δεξιά υπήρχε ένα πρόβλημα μελοποίησης. Αυτό οδήγησε, στη μεταπολίτευση, αρκετούς συμπολίτες να γράψουν εμπνεόμενοι από τη γαλάζια παράταξη με σπαρταριστά αποτελεσματα. Με δυσκολία (ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος) διάλεξα αυτό το αριστούργημα που μοιάζει σαν ένας λοβοτομημένος Θεοδωράκης να γράφει ύμνο παιδικής ποδοσφαιρικής ομάδας.
2. Το γλέντι του ΠΑΣΟΚ
Νησιώτικο αφιερωμένο στον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα.
3. Hymn to SYRIZA
Ποτέ άλλωτε τρυφερότητα και πολιτική δεν ήρθαν τόσο κοντα. Μια έκρηξη λυρισμού για το κόμμα του Αλέκση. Η προσπαθεια μοιάζει ερασιτεχνική αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορουσε να το πετύχει ουτε ο πιο ταλαντούχος επαγγελματίας κωμικός .
4. Στις Εκλογές Ψηφίζουμε το Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α
Νομίζω πως ό,τι υπάρχει σ’ αυτό το βίντεο είναι υπεράνω περιγραφής. Θα ήταν το πιο αστείο κομματικό τραγούδι αν δεν υπήρχε το επόμενο.
5. Ύμνος στο ΚΚΕ
Κερδίζει τον τίτλο του πιο αστείου πολιτικού τραγούδιού για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι πως το ΚΚΕ δεν χρειάζεται τραγούδια. Το κομμουνιστικό ρεπερτόριο είναι τόσο πλούσιο που κάνει αχρείαστη οποιαδήποτε προσθήκη. Ο δέυτερος είναι οι στίχοι που μοιάζουν με τραγούδια κοινότητας απεξάρτησης και ιδιαιτέρως ο ακούσια (;) αυτοσαρκαστικος «αν είναι αρρώστια ποτέ να μην περάσει». Και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.