- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η απάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα στα fake news για τον λογαριασμό του στο Twitter
Τι λέει για το δήθεν «κατέβασμα» του λογαριασμού του και τo tweet που αναπαράγεται ως δικό του
Ο Κωνσταντίνος Ζούλας απαντά στα fake news για τον λογαριασμό του στο Twitter και τη στοχοποίηση που δέχεται μετά την πρόταση να αναλάβει την προεδρία της ΕΡΤ.
Με κείμενό του στο facebook, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, απαντά στα κατασκευασμένα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, μετά την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.
«Εκ χαρακτήρος δεν συνηθίζω να απαντώ στην δημοσιογραφική κριτική -ακόμη και στην κακόπιστη- αλλά καθώς είδα ότι αναπαράγονται fake news για μένα ακόμη και από πολιτικούς, οφείλω κάποιες αυτονόητες διευκρινίσεις τις οποίες όσοι μου κάνουν την τιμή να με ακολουθούν τις γνωρίζουν.
Ο λογαριασμός μου @kzoulas στο twitter χακαρίστηκε προ μηνών και δεν είχα πρόσβαση σε αυτόν για αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχα γράψει και όταν τον ανέκτησα. Στη συνέχεια και ενώ δεν είχα καμία δραστηριότητα στο twitter, ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ.
Όσον αφορά ένα χυδαίο και ρατσιστικό τουιτ περί “Αφρικής και μαύρων” που μου αποδίδεται (και το είδα ξανά και εδώ στο FB), έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια από ένα parody account, το είχα διαψεύσει και τότε, και ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αναπαράγουν σήμερα ως τάχα δικό μου ποστ.
Κατά τα λοιπά όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και προφανώς γνωρίζω ότι στο εξής θα είμαι ένας εύκολος στόχος κριτικής. Πόσο μάλλον όταν δέχθηκα την μεγάλη πρόκληση να συμβάλω στην προσπάθεια ανάκτησης της αμεροληψίας της ΕΡΤ. (Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω όσους μου ασκούν προκαταβολικά κριτική, ενώ πρωταγωνίστησαν στην παρακμή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...)»
Εκ χαρακτήρος δεν συνηθίζω να απαντώ στην δημοσιογραφική κριτική -ακόμη και στην κακόπιστη- αλλά καθώς είδα ότι...
Posted by Konstantinos Zoulas on Tuesday, August 13, 2019
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.