- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γεραπετρίτης: Δεκτό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Τροποποίηση του υπουργού Επικρατείας στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος
Κανένας μετακλητός στις θέσεις προϊσταμένων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με τροποποίηση του υπουργού Επικρατείας στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.
Αποκλείονται όλοι οι προϊστάμενοι από τις θέσεις μετακλητών που προβλέπονται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με νομοτεχνική βελτίωση που καταθέτει απόψε στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο κ. Γεραπετρίτης καταθέτει επίσης και νομοτεχνική βελτίωση σύμφωνα με την οποία, η επιλογή του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα γίνεται από επιτροπή που η συμμετοχή του ΑΣΕΠ θα έχει την πλειοψηφία. Και τα δύο ζητήματα αποτελούν προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίες διατυπώθηκαν και σήμερα, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Ειδικά για την εξαίρεση των μετακλητών από τις θέσεις των προϊσταμένων της Αρχής, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι είναι μείζον πολιτικό και συνταγματικό ζήτημα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι ιδιώτες σε αυτές τις κομβικές θέσεις. Για δε την επιτροπή επιλογής των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να είναι τρία τα μέλη του ΑΣΕΠ και όχι δύο ώστε να έχουν την πλειοψηφία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.