Πολιτικη & Οικονομια

ΧΑ: σήμερα ψηφίζεται η διακοπή της χρηματοδότησης

Διαφοροποίηση από την κ. Χ. Γιαταγάνα (ΑΝΕΞΕΛ)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56764-113742.jpg

Με ονομαστική φανερή ψηφοφορία σήμερα το απόγευμα στις 4.30 το απόγευμα, η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται ν΄ αποφασίσει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Η σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντική πλειοψηφία, όπως φάνηκε από τη χτεσινή συζήτηση, κατά την οποία όλα τα κόμματα συμφώνησαν, πλην των ΑΝΕΞΕΛ (κοινοβουλευτική εκπρόσωπος κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα) και της της ίδιας της ΧΑ (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Κασιδιάρης).

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής διότι συνελήφθη ο αρχηγός της καθώς και άλλοι βουλευτές του κόμματος αν δεν εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση. Ένα κόμμα που ψήφισε ο ελληνικός λαός δικαιούται σύμφωνα με τον νόμο το ποσό χρηματοδότησης που του αναλογεί. Δεν μπορώ χωρίς πλήρως να είναι αποδεδειγμένα τα γεγονότα να ψηφίσω υπέρ» κατέληξε η κ. Γιαταγάνα, καταχειροκροτούμενη από όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όμως, ο επίσης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΕΛ κ. Νότης Μαριάς δήλωσε ότι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και προσωπικά θα την υπερψηφίσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Η δίωξη είναι πολιτική. Είναι παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία, η οποία δε στηρίζεται σε κανένα στοιχείο, παρά μόνο σε κουκουλοφόρους μάρτυρες. Είστε η χούντα των κουκουλοφόρων. Φοβάστε ότι θα έρθουμε στα πράγματα και θα αποκαλύψουμε τα σκάνδαλα που καλύπτει το αντισυνταγματικό τόξο. Έχουμε παντελή κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας. Οι κατηγορίες δεν στηρίζονται σε κανένα στοιχείο αλλά βασίζονται στα άρθρα και στις ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παπά. Καλώ το σώμα της Βουλής να ανοίξει τα μάτια του. Εγκληματική οργάνωση είναι η κυβέρνηση».

ΜΦ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY