- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το στοπ στις τροπολογίες βουλευτών
Την ανακοίνωση έκανε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος
Δεν γίνονται δεκτές οι βουλευτικές τροπολογίες, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί ψήφισης ρουσφετολογικών και φωτογραφικών τροπολογιών.
Αντιδράσεις και εκνευρισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνει δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία.
Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί ψήφισης ρουσφετολογικών και φωτογραφικών τροπολογιών της τελευταίας στιγμής
Ειδικότερα, από την Ολομέλεια, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, κατέστησε σαφές ότι δεν γίνεται δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στα νομοσχέδια για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος και την Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφελών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα.
Προηγήθηκε η αποχώρηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και της ΧΑ από την Ολομέλεια με την καταγγελία εκ μέρους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων για την διαδικασία. Η ΝΔ παρέστη στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως είχε προαναγγείλει.
Έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση ότι δεν θα γίνουν δεκτές βουλευτικές τροπολογίες προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών που είχαν καταθέσει ήδη δεκάδες ρυθμίσεις.
«Δεν είναι δυνατόν να μην συζητηθούν οι τροπολογίες των βουλευτών. Πολλές από αυτές λύνουν κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε και εμείς εδώ που νομοθετούμε» ανέφερε ο Μάκης Μπαλαούρας και κάλεσε τον Σωκράτη Φάμελλο να έρθει σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να αναθεωρηθεί η απόφαση.
Από την πλευρά της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που ήδη έχει καταθέσει 4 τροπολογίες ανέφερε: «έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να καταθέτουμε προτάσεις. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές των βουλευτών αλλά μόνο των υπουργών. Δεν είναι ρουσφετολογικές οι ρυθμίσεις».
«Οι βουλευτές αφού είναι ανοικτή η βουλή έχουν το δικαίωμα όπως σε όλες τις περιπτώσει να καταθέτουν προτάσεις και τροπολογίες. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Είναι δημοκρατικό καθήκον», είπε η Βάλια Βαγιωνάκη, ενώ ο Σάκης Παπαδόπουλος τόνισε ότι «Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ώριμο είναι ότι σκέφτονται οι υπουργοί και μη ώριμο όσα σκέφτονται οι βουλευτές».
Κάποιοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως γνώριζαν από χθες για την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνουν δεκτές τροπολογίες και έτσι δεν έφεραν στη Βουλή αιτήματα από τις εκλογικές περιφέρειές τους.
Βλέποντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός αντέδρασαν με πιο χαρακτηριστική την παρέμβαση του Χρήστου Σιμορέλη ο οποίος είπε: «εμείς ξέραμε από χθες ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες γι αυτό και δεν καταθέσαμε τις δικές μας. Θα έχουμε θέμα αν τώρα γίνουν αποδεκτές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.