Πολιτικη & Οικονομια

6 νέες ιδέες για τις πόλεις μας

«Θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη που αξίζει να ζεις»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc_3364_1.jpg

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης και επικεφαλής τους συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» μοιράζεται 6 νέες ιδέες για τις πόλεις

Σε λίγα 24ώρα οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τις δημοτικές αρχές που θα διοικήσουν τις πόλεις μας. Στις εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για πρόσωπα. Δεν ψηφίζουμε μόνο για το έργο που είτε έχει γίνει είτε όχι. Ψηφίζουμε κυρίως για τις νέες ιδέες που μπορούν να γίνουν πράξη και να κάνουν τις πόλεις και τις γειτονιές μας καλύτερες. Σε αυτό το δημιουργικό προγραμματικό διάλογο θέλουμε να συνεισφέρουμε με νέες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις. Με νέες ιδέες που είτε κάναμε είτε σχεδιάζουμε να κάνουμε πράξη.  

Ιδέα 1η. Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού δεν διστάζει να αναθέτει την υλοποίηση υπηρεσιών σε τρίτους αρκεί να μπορούν να προσφερθούν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες προς τους Δημότες. Είμαστε ο πρώτος Δήμος της χώρας που τόλμησε να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία security την 24ώρη φύλαξη όλων των δημοτικών κτιρίων και σχολικών μονάδων, και να κάνει περιπολίες με 8 αυτοκίνητα κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλες τις συνοικίες του Δήμου. Για να ενισχύσουμε στην πράξη το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας. Πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητες μας. 

Ιδέα 2η. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στη χώρα που σπάνια θα συναντήσεις αδέσποτο ζώο. Γιατί ο Δήμος ανέθεσε το πρόγραμμα περισυλλογής, στείρωσης και αποθεραπείας των αδέσποτων ζώων στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία με την ουσιαστική συμβολή των Εθελοντών της ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ. Για να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο ζώο στο δρόμο. Ούτε ένα αδέσποτο ζώο αβοήθητο. 

Ιδέα 3η. Σχεδιάζουμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα να γίνουμε ο πρώτος Δήμος της χώρας, όπου τα μαθήματα σε όλα τα Δημόσια σχολεία θα γίνονται ψηφιακά με οθόνες full screen συνδεδεμένες με tablet στην θέση κάθε μαθητή. Γιατί θέλουμε τα καλύτερα Δημόσια Σχολεία να είναι εδώ. Στο Δήμο μας. 

Ιδέα 4η. Σχεδιάζουμε να γίνουμε η πιο φιλική πόλη για τους πολίτες με αναπηρία. Με πρόγραμμα διαμόρφωσης προσβάσεων (ράμπες) στα πεζοδρόμια της πόλης. Ολοκλήρωση έργων διαμόρφωσης προσβάσεων για ΑΜΕΑ σε όλα τα δημοτικά κτίρια και τις δημοτικές υπηρεσίες. Ολοκλήρωση και εγκατάσταση ανελκυστήρων για ΑΜΕΑ στα δημοτικά κτίρια και χώρους πολιτισμού.

Ιδέα 5η. Ξεκινάμε να αναθέσουμε σε ιδιώτη την τοποθέτηση και συντήρηση φωτισμού led χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερης φωτιστικής απόδοσης σε όλες τις γειτονιές και τους κοινόχρηστους χώρους. Με τη μέθοδο αυτή ούτε ο Δημότης, ούτε ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Ο ιδιώτης θα πληρώνεται από μέρος της μείωσης της ενεργειακής δαπάνης που θα πετυχαίνει. Με το τρόπο αυτό ο Δήμος θα εξοικονομήσει πόρους και οι γειτονιές θα είναι φωτεινότερες από ποτέ.

Ιδέα 6η. Προετοιμάζουμε την πόλη για μετακίνηση μηδενικών ρύπων. Διότι το μέλλον των πόλεων είναι ηλεκτρικό. Σχεδιάζουμε και φέρνουμε και στις 3 Δημοτικές Ενότητες δημόσια σημεία φόρτισης. Όχι μόνο αυτοκινήτων αλλά και άλλων Ηλεκτροκινούμενων μέσων. Σχεδιάζουμε πρόγραμμα εγκατάστασης δημοτικών ηλεκτρικών φορτιστών σε κατοικίες και επιχειρήσεις παρέχοντας κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς. 

Θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη που αξίζει να ζεις. Σε μια πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον, με νέες καινοτόμες ιδέες, με υψηλή ποιότητα ζωής. Θέλουμε να είμαστε μπροστά. Με σχέδιο και όρεξη για δουλειά. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ