Πολιτικη & Οικονομια

Οι πολίτες προστατεύουν με τη συμμετοχή και τη ψήφο τους την πόλη τους

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε έργο»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc_3364_1.jpg

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» υπενθυμίζει τι έχει γίνει και θέτει προτεραιότητες για την περίοδο 2019-2023.

Στις 26 Μαΐου κάναμε το πρώτο σημαντικό βήμα, για να διασφαλίσουμε ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Οι πολίτες μάς έδωσαν ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό. Κερδίσαμε την πρώτη θέση στις δύο από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη των πολιτών και δεσμευόμαστε ότι θα την τιμήσουμε όπως άλλωστε πάντα κάναμε. 

Στο δικό μας έργο αποτελεί τίτλο τιμής ότι πετύχαμε να διαταχθεί η σφράγιση του Ξενοδοχείου με 3,5 εκατ. ευρώ πρόστιμο και 700.000 ευρώ πρόστιμο διατήρησης. Στην πράξη προστατεύουμε το οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής μας και όχι στα λόγια.

Στο δικό μας έργο αποτελεί τίτλος τιμής η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η επιστροφή ολόκληρου του ΤΑΠ στους Δημότες.

Στο δικό μας έργο αποτελεί τίτλο τιμής ότι διατηρήσαμε την πόλη μας κηπούπολη. 

Οι προτεραιότητές μας για την περίοδο 2019-2023 είναι ξεκάθαρες.

Ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει 16 ώριμες μελέτες με τα τεύχη δημοπράτησης για μεγάλα έργα και παρεμβάσεις. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση σε 10 από αυτές, ενώ 3 είναι σε αξιολόγηση. Μιλάμε για έργα προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ. Ξεκινάνε τα έργα όπως για τις Παιδικές Χαρές Πικιώνη, Μακεδονίας, το Δίκτυο Ομβρίων Υδάτων στη Φιλοθέη, τον εκσυγχρονισμό του Αθλητικού Κέντρου στο Νέο Ψυχικό και άλλα. Συνεχίζουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση για την οριστική διευθέτηση του Ποδονίφτη και για συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα για να προστατεύσουμε την περιοχή μας από έντονα καιρικά φαινόμενα. Προχωράμε σε διαγωνισμό για την τοποθέτηση και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED χαμηλότερης ενεργειακής αναβάθμισης και φωτεινότερης απόδοσης. Στην δημιουργία ψηφιακής τάξης σε όλα τα δημόσια σχολεία με οθόνες FULLSCREEN συνδεδεμένες με laptop στη θέση κάθε μαθητή. Στην εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας με τη σταδιακή εφαρμογή των ρευμάτων αποκομιδής των σκουπιδιών με μπλε, πράσινο, κίτρινο και καφέ κάδο. Και διαλογή στην πηγή. Συνεχίζουμε τη σταδιακή μετατροπή του Δήμου σε ψηφιακό για να μπορεί ο Δημότης με ένα κλικ από το κινητό του ή τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή να εξυπηρετείται από το Δήμο. Προχωράμε στην εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Φάρο Νέου Ψυχικού με δωρεάν στάθμευση για τους κατοίκους και με χαμηλό αντίτιμο για τους επισκέπτες.  Δημιουργούμε μια πόλη φιλική για τους πολίτες με αναπηρία. Με πρόγραμμα διαμόρφωσης προσβάσεων (ράμπες) στα πεζοδρόμια της πόλης. Με ολοκλήρωση έργων διαμόρφωσης προσβάσεων για ΑΜΕΑ σε όλα τα δημοτικά κτίρια και τις δημοτικές υπηρεσίες. Με εγκατάσταση ανελκυστήρων για ΑΜΕΑ στα δημοτικά κτήρια και χώρους πολιτισμού. Προετοιμάζουμε την πόλη για την μετακίνηση μηδενικών ρύπων. Διότι το μέλλον των πόλεων είναι ηλεκτρικό. Σχεδιάζουμε και φέρνουμε δημόσια σημεία φόρτισης. Όχι μόνο αυτοκινήτων αλλά και άλλων Ηλεκτροκινούμενων μέσων. Σχεδιάζουμε πρόγραμμα εγκατάστασης δημοτικών ηλεκτρικών φορτιστών σε κατοικίες και επιχειρήσεις παρέχοντας κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς.

Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με καινοτόμες λύσεις για να παραμείνουμε ένας Δήμος που αξίζεις να ζεις.

Αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, γιατί έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των έργων που σχεδιάζουμε να κάνουμε.

Ο βασικός μας αντίπαλος ήταν για 7,5 χρόνια Αντιδήμαρχος στην Δημοτική μας Ομάδα. Όσα σήμερα μηδενίζει τα εκθείαζε και τα διαφήμιζε μόλις πριν 1,5 χρόνο. Και όσα σήμερα προτείνει είναι απλή αντιγραφή των έργων που έχουμε ετοιμάσει και έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους για να τα κάνουμε πράξη. Είναι το αντίγραφο και όχι το πρωτότυπο. 

Ζητάμε από τους πολίτες να προστατέψουν με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους την πόλη μας. Τα δικά τους θέλω είναι οι δικές μας δεσμεύσεις. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε έργο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ