- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσακαλώτος: Ό,τι υποσχεθήκαμε το '15 το κάναμε σιγά σιγά
Έχουμε θωρακίσει τη χώρα για μία ενδεχόμενη κρίση, είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του
«Έχουμε πρόσβαση στις αγορές, δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, αποκτούμε βαθμούς ελευθερίας» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Πάρα πολύς κόσμος καταλαβαίνει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91,6 της Πρέβεζας. Μίλησε για μείωση της φορολογίας, για τα υπερπλεονάσματα και για τη θωράκιση της χώρας για μία ενδεχόμενη κρίση.
«Πάρα πολύς κόσμος καταλαβαίνει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, έχει επιστρέψει η ανάπτυξη, πάνε πολύ καλά οι εξαγωγές, αρχίζουν και γίνονται επενδύσεις, αλλά συγχρόνως και η κυβέρνησή μας καταλαβαίνει ότι πάρα πολύς κόσμος είναι ζορισμένος ακόμα.
Δηλαδή τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι ένας κόσμος είναι πολύ ζορισμένος και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν μία χώρα έχει χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, δηλαδή μία κρίση που δεν έχει προηγούμενο στον δυτικό κόσμο εκτός από τον πόλεμο.
Εμείς αυτά που υποσχεθήκαμε τοn Σεπτέμβρη του 15 στις εκλογές νομίζω ότι τα κάναμε σιγά σιγά, έχουμε πρόσβαση στις αγορές, δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, αποκτούμε βαθμούς ελευθερίας και για αυτό μπορούμε να πούμε τώρα ότι, ό,τι ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ έγινε πράξη, δηλαδή ανακοίνωσε ένα πακέτο λίγο πάνω από 900 εκατομμύρια όλα αυτά τα μέτρα γίνανε είτε ήταν από τη μεριά της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που κάναμε αρκετά πράγματα και για τους ελεύθερους επαγγελματίες είτε για να χτίσουμε το κοινωνικό κράτος αυτό που λένε οι αντίπαλοί μας παροχές και εμείς λέμε ότι ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να έχει μία ισχυρή κοινωνική πτυχή. Άρα μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε και το μέλλον» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
«Σε μία αριστερή κυβέρνηση έχουμε την έγνοια να μειωθεί η φορολογία αλλά και την έγνοια για την αναδιανομή του εισοδήματος και τα δύο στοιχεία είναι σημαντικά» τόνισε ο Τσακαλωτιος και έφερε ως παράδειγμα την «εισαγωγή ενός φόρου για τα κότερα που επισκέπτονται τα νησιά μας, το λέω αυτό γιατί δεν είναι όλοι φορολογία που πρέπει να μειωθεί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δυνατότητες και δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί δεν έχουν όλοι το ίδιο βάρος σε αυτή την κρίση».
Για τα υπερπλεονάσματα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «δεν ήταν στόχος να έχουμε υπερπλεονάσματα, τώρα που είμαστε εκτός μνημονίου μπορούμε να σχεδιάζουμε με πολιτικές που δεν περιμένουμε το τέλος του χρόνου γιατί εμείς κάνουμε καλούς υπολογισμούς, ξέρουμε πως πάει η οικονομία και έχουμε δείξει ότι κάνουμε πολύ καλύτερους υπολογισμούς από τους υπολογισμούς που κάνουν οι θεσμοί. Αν έχει ένα καλό το υπερπλεόνασμα είναι ότι έχεις στήσει μια αξιοπιστία».
«Είμαι λιγότερο προβληματισμένος για την Ελλάδα γιατί είμαστε σε μία καλή κατεύθυνση, όντως είμαστε θωρακισμένοι, έχουμε θωρακίσει τη χώρα για μία ενδεχόμενη κρίση αυτό είναι αναμφισβήτητο. Αυτό που είναι προβληματικό είναι ότι η μεταρρύθμιση στην οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική της Ευρώπης δεν έχει προχωρήσει, έχω μία ανησυχία για το μέλλον της Ευρώπης», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη αλλάζει και πως η Ισπανία ψήφισε αριστερά και όχι δεξιά, ενώ εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του που η ακροδεξιά στην Ισπανία πήρε ένα μεγάλο ποσοστό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.