- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αθώωση Τσουκάτου πρότεινε η εισαγγελέας για τη Siemens
«Είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής» λέει ο δικηγόρος του
Την αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου πρότεινε η εισαγγελέας για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens
Την αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου για το ένα εκατομμύριο μάρκα που είχε λάβει το 1999 από τη Siemens, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων στη δίκη για τη σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας.
Κατά την εισαγγελέα Ελένη Σκεπαρνιά ο Τσουκάτος, ο οποίος είχε πολλές συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο πολύ πριν αλλά και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της επίμαχης σύμβασης, έλαβε το χρηματικό ποσό από λογαριασμό κεντρικού στελέχους της μητρικής Siemens και μέσω παρένθετων λογαριασμών, σε μετρητά και τμηματικώς, στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι το ποσό αυτό δόθηκε πράγματι ως χορηγία στο κόμμα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Οι ταμίες του κόμματος, είπε η εισαγγελέας, που ήρθαν οψίμως στο δικαστήριο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, δεν γίνονται πιστευτοί και ελέγχονται από την εισαγγελία για ψευδορκία.
Μέχρι στιγμής, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν έχει εξακριβωθεί πού κατέληξε η δήθεν χορηγία. Αν δηλαδή, δόθηκε σε άλλα πρόσωπα, ή αν τα πήρε μόνο ο ίδιος. Πάντως, το 1 εκατ. μάρκα δεν διατέθηκε για χρηματισμό υπαλλήλων του ΟΤΕ.
«Ο Χριστοφοράκος δεν είχε κανέναν λόγο να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ μέσω του Τσουκάτου. Είχαν με τον Μαυρίδη δικό τους μηχανισμό για απευθείας πληρωμές».
Έτσι, σύμφωνα με την κ. Σκεπαρνιά, εφόσον η κατηγορία για τον Θόδωρο Τσουκάτο είναι για άμεση συνέργεια σε δωροληψία αγνώστων υπαλλήλων, τόσο ο ίδιος όσο και τα παρένθετα πρόσωπα, πρέπει να κηρυχθούν αθώοι.
Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος δήλωσε: «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.