- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαλαγιάννης για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ
«Θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει μέχρι το 2017 και τέλος του 2017 είναι το μοναδικό κόμμα που κάνει τη μοναδική ρύθμιση»
Στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε για τα δάνεια των κομμάτων.
«Το 2010 το ΠΑΣΟΚ με 45% περίπου είχε 115 εκατομμύρια δάνεια, δηλαδή 2 - 2,5% το ποσοστό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 4 - 4,5% είχε 10 εκατομμύρια δάνεια. Δηλαδή περίπου πάλι 2- 2,5 φορές το ποσοστό του. Γιατί λέω το ποσοστό του; Γιατί τα χρήματα που παίρνουν τα κόμματα από την κρατική επιχορήγηση είναι ανάλογα με τα ποσοστά τους. Αν λοιπόν υπήρχε υπερδανεισμός για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχε για το ΣΥΡΙΖΑ; », διερωτήθηκε ο κ. Σαλαγιάννης και εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει πληρώσει τα δάνειά του μέχρι το 2017.
«Θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει μέχρι το 2017 και τέλος του 2017 είναι το μοναδικό κόμμα που κάνει τη μοναδική ρύθμιση. Τέλος του 2017 αρχές του 2018. Τι λέει; Από τα 10 εκατομμύρια ρυθμίζω τα 7 - 7,5. Πώς τα ρυθμίζω; Με 4% επιτόκιο όταν εμείς με τόκους υπερημερίας και όλα αυτά τα πράγματα 15%. Και τι κάνω για να τα ρυθμίσω; Βάζω το κτίριό μου για τα δυο εκατομμύρια. Ποιο κτίριο παρακαλώ; Αυτό που αγόρασε με δάνειο από τράπεζα, η οποία τράπεζα μοναδικό φαινόμενο του κούρεψε 60% το δάνειο. Αυτό το κτίριο βάζει υποθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το κτίριο; Όχι. Λέει ρητώς η τράπεζα, μπορώ να δώσω σε οποιονδήποτε αύριο τη σύμβαση, τη συμφωνία. Δεν θα κάναμε τη ρύθμιση αυτή, λέει η τράπεζα, αν δεν εκχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ την κρατική του επιχορήγηση από το 2018 έως το 2023», υποστήριξε ο κ. Σαλαγιάννης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.