- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαλαγιάννης για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ
«Θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει μέχρι το 2017 και τέλος του 2017 είναι το μοναδικό κόμμα που κάνει τη μοναδική ρύθμιση»
Στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε για τα δάνεια των κομμάτων.
«Το 2010 το ΠΑΣΟΚ με 45% περίπου είχε 115 εκατομμύρια δάνεια, δηλαδή 2 - 2,5% το ποσοστό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 4 - 4,5% είχε 10 εκατομμύρια δάνεια. Δηλαδή περίπου πάλι 2- 2,5 φορές το ποσοστό του. Γιατί λέω το ποσοστό του; Γιατί τα χρήματα που παίρνουν τα κόμματα από την κρατική επιχορήγηση είναι ανάλογα με τα ποσοστά τους. Αν λοιπόν υπήρχε υπερδανεισμός για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχε για το ΣΥΡΙΖΑ; », διερωτήθηκε ο κ. Σαλαγιάννης και εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει πληρώσει τα δάνειά του μέχρι το 2017.
«Θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει μέχρι το 2017 και τέλος του 2017 είναι το μοναδικό κόμμα που κάνει τη μοναδική ρύθμιση. Τέλος του 2017 αρχές του 2018. Τι λέει; Από τα 10 εκατομμύρια ρυθμίζω τα 7 - 7,5. Πώς τα ρυθμίζω; Με 4% επιτόκιο όταν εμείς με τόκους υπερημερίας και όλα αυτά τα πράγματα 15%. Και τι κάνω για να τα ρυθμίσω; Βάζω το κτίριό μου για τα δυο εκατομμύρια. Ποιο κτίριο παρακαλώ; Αυτό που αγόρασε με δάνειο από τράπεζα, η οποία τράπεζα μοναδικό φαινόμενο του κούρεψε 60% το δάνειο. Αυτό το κτίριο βάζει υποθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το κτίριο; Όχι. Λέει ρητώς η τράπεζα, μπορώ να δώσω σε οποιονδήποτε αύριο τη σύμβαση, τη συμφωνία. Δεν θα κάναμε τη ρύθμιση αυτή, λέει η τράπεζα, αν δεν εκχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ την κρατική του επιχορήγηση από το 2018 έως το 2023», υποστήριξε ο κ. Σαλαγιάννης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια διάλυσης που κυκλοφορούν
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανασυνθέσει τον χώρο της Αριστεράς και οι περιορισμοί της εκλογικής πραγματικότητας
«Η μάχη που έρχεται δεν είναι απλά εκλογική, αλλά μάχη ιδεών», υπογράμμισε
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος
«Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να νοιαζόμαστε για την ενότητά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.