- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαλαγιάννης για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ
«Θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει μέχρι το 2017 και τέλος του 2017 είναι το μοναδικό κόμμα που κάνει τη μοναδική ρύθμιση»
Στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε για τα δάνεια των κομμάτων.
«Το 2010 το ΠΑΣΟΚ με 45% περίπου είχε 115 εκατομμύρια δάνεια, δηλαδή 2 - 2,5% το ποσοστό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 4 - 4,5% είχε 10 εκατομμύρια δάνεια. Δηλαδή περίπου πάλι 2- 2,5 φορές το ποσοστό του. Γιατί λέω το ποσοστό του; Γιατί τα χρήματα που παίρνουν τα κόμματα από την κρατική επιχορήγηση είναι ανάλογα με τα ποσοστά τους. Αν λοιπόν υπήρχε υπερδανεισμός για το ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχε για το ΣΥΡΙΖΑ; », διερωτήθηκε ο κ. Σαλαγιάννης και εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει πληρώσει τα δάνειά του μέχρι το 2017.
«Θα έπρεπε να τα έχει πληρώσει μέχρι το 2017 και τέλος του 2017 είναι το μοναδικό κόμμα που κάνει τη μοναδική ρύθμιση. Τέλος του 2017 αρχές του 2018. Τι λέει; Από τα 10 εκατομμύρια ρυθμίζω τα 7 - 7,5. Πώς τα ρυθμίζω; Με 4% επιτόκιο όταν εμείς με τόκους υπερημερίας και όλα αυτά τα πράγματα 15%. Και τι κάνω για να τα ρυθμίσω; Βάζω το κτίριό μου για τα δυο εκατομμύρια. Ποιο κτίριο παρακαλώ; Αυτό που αγόρασε με δάνειο από τράπεζα, η οποία τράπεζα μοναδικό φαινόμενο του κούρεψε 60% το δάνειο. Αυτό το κτίριο βάζει υποθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο το κτίριο; Όχι. Λέει ρητώς η τράπεζα, μπορώ να δώσω σε οποιονδήποτε αύριο τη σύμβαση, τη συμφωνία. Δεν θα κάναμε τη ρύθμιση αυτή, λέει η τράπεζα, αν δεν εκχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ την κρατική του επιχορήγηση από το 2018 έως το 2023», υποστήριξε ο κ. Σαλαγιάννης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμό συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του πρώτου World Cup
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ομόφωνη διεθνή διάκριση
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση - Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Έκθεση με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα το 2035 - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις τιμές στην ακτοπλοΐα
Ξεκινά τη Δευτέρα με μείωση του ορίου στα 5.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές
Η έκθεση της Κομισιόν που όλοι επικαλέστηκαν, αλλά λίγοι διάβασαν
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες
Στη στήλη Business Backstage δεν βλέπεις απλώς την είδηση, αλλά και το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Κάθε εβδομάδα, όλα όσα κινούν την οικονομία — αλλιώς
Στόχος η υποχώρηση των τιμών κατά 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα από τις 31 Αυγούστου
Τα νέα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ αποκαλύπτουν ανατροπές στις χρεώσεις για το 2026
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.