- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Κουτεντάκης: Θα περάσουν χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί η ευημερία
Ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής εμφανίστηκε αβέβαιος για τις επιπτώσεις της αύξησης του κατώτατου μισθού
Χαμηλούς τόνους διατήρησε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκος Κουτεντάκης αναφερόμενος στην πορεία της χώρας την μεταμνημονιακή περίοδο.
«Θα περάσουν χρόνια ώστε να αποκατασταθεί σε αξιοπρεπές επίπεδο η ευημερία και το επαρκές εισόδημα στην χώρα. Θέλω να μετριάσω τις προσδοκίες που ακούγονται. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την αποκατάσταση της ζημιάς 8 ετών. Θα πάρει καιρό. Το κριτήριο είναι αν κινούμαστε σε καλό δρόμο και όχι σε ποιο σημείο είμαστε. Έχουμε στοκ ληξιπρόθεσμων οφειλών, κόκκινων δανείων, μειωμένο κεφαλαιακό απόθεμα. Εργατικό προσωπικό που έχει μειωθεί ποιοτικά και ποσοτικά – μετανάστευση. Αυτά είναι προβλήματα που θα μείνουν για κάποια χρόνια», είπε ο κ. Κουτεντάκης μιλώντας ενώπιον βουλευτών.
Αναφερόμενος σε μία ενδεχόμενη εμπλοκή στο Eurogroup της 11ης Μαΐου τόνισε ότι «Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα στερηθεί η χώρα από ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό αλλά θα σταλεί και ένα πολύ κακό μήνυμα για την πορεία της Ελλάδας». «Θα σχηματιστεί η εντύπωση ότι τώρα που το πρόγραμμα τελείωσε λοξοδρομούμε», δήλωσε επίσης.
Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι «ενδεχομένως με τη μείωση του αφορολόγητου ένα κομμάτι της αύξησης του κατώτατου μισθού ή ακόμα και όλο το ποσό να χαθεί» εκφράζοντας συνολικά την αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις του μέτρου.
Ο ίδιος επισήμανε υπάρχουν φορείς που χρωστούν και έχουν ρευστότητα αλλά δεν ικανοποιούν τις οφειλές τους είτε γιατί εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις είτε γιατί υπάρχει κακή διοικητική οργάνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η τεχνολογία και οι υπηρεσίες οφείλουν να είναι προσβάσιμες σε όλους», δήλωσε
«Πρόκειται για ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στα 28.970 ευρώ ανά κάτοικο οι καθαρές χρηματοοικονομικές αποταμιεύσεις
Η αμερικανική διπλωματία ανιχνεύει τις προθέσεις της Αθήνας, ενώ η γεωπολιτική αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο επηρεάζει τις εξελίξεις.
«Αν το έλεγα εγώ, θα με κατηγορούσατε για σεξιστή», απάντησε o βουλευτής
Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διευρύνει την παρουσία του στο εξωτερικό, με νέες διοργανώσεις και συνεργασίες με μεγάλα διεθνή fora και think tanks
Το σύνολο των παραβάσεων αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 1% των γιατρών στην Ελλάδα
Στις εργασίες της Πολιτικής Συνέλευσης του ΕΛΚ στην Τουλούζη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με 163 ψήφους εγκρίθηκε η άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και με 159 του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Υπογραμμίζουν ότι υπάρχει «το τεκμήριο της αθωότητας»
«Η έρευνα διαμορφώνει το μέλλον», υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης
Σε ομιλία του ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal
Μερικά από τα προβλήματα που έχει στην πλάτη της η παρούσα κυβέρνηση, η οποία αλλού τόλμησε και αλλού όχι να επιφέρει μια σημαντική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία και το κράτος
«Δεν ορίζουμε τον ενεργειακό μας χάρτη με βάση τις όποιες παραισθήσεις έχει ο καθένας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
«Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι λένε παραγωγοί και εκπρόσωποι της αγοράς
Η πρώτη αντίδραση μετά την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο για τα Τέμπη
Στις 14 Οκτωβρίου η ανακοίνωση των νέων μέτρων
Στα 2,83 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
Όλοι τους διαγωνίζονται στο ποιος θα πει κάτι για να συγκινήσει το φανατικό κομματικό ακροατήριο, αυτό που βάζει τον σταυρό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.