- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη με διαφορά 5,7% η ΝΔ
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο... κανένας
Με 5,7 μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.
Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 23,8%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ με 18,1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 16,1, ενώ την αποχή επιλέγουν 8,5%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 43% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι στις εκλογές θα επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, την ώρα που το 17% θεωρεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό εδρών για την αυτοδυναμία.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο... κανένας
Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο... κανένας με 43%. Δεύτερος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 24%.
Σταθερά... Σκόπια
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 18 με 23 Φεβρουαρίου. Συμμετείχαν 1.000 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν μεταξύ άλλων και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το 59% ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να αποκαλεί «Σκόπια» τη γειτονική χώρα, ενώ το 27% των ερωτηθέντων υιοθετεί τη νέα συνταγματική ονομασία. Παράλληλα, το 71% εκτιμά ότι η συμφωνία αυτή θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους στις εκλογές.
Δεν πάει καλά η οικονομία
Όσον αφορά στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι η ελληνική οικονομία κινείται σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση», το 71% είναι κατηγορηματικό, απαντώντας «ΛΑΘΟΣ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.