- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ζουράρις: «Εγώ ο Μακεδόνας θα είμαι παρατσούκλι» με την ψήφιση των Πρεσπών
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι κατά της συμφωνίας, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση
«Μας είπαν θα νικήσετε αν υποταχθείτε. Το κάναμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας είπαν ότι θα νικήσετε αν αγαπήσετε τους κλέφτες Σκοπιανούς. Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη», ανέφερε ο Κώστας Ζουράρις από το βήμα της Βουλής χωρίς να διευκρινίσει αν η φράση του ήταν αυτοκριτική για την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε πριν από λίγες ημέρες στην κυβέρνηση.
Απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία για τη συμφωνία των Πρεσπών πρόσθεσε: «Επομένως βουληφόροι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μη με σακατέψετε. Μην με ακρωτηριάσετε εμένα τον Μακεδόνα. Μην επιτρέψετε στους Σκοπιανούς να σακατέψουν εμένα».
«Θα παραπέμψω στην έλλειψη λογικών αλληλουχιών και η έλλειψη αυτών των αλληλουχιών σακατεύουν εμάς τους Μακεδόνες. Πρέπει να υπάρχει η διάκριση μεταξύ της δικής μου ετερότητας με την ετερότητα του άλλου. Εγώ δεν είμαι Φωτεινή και η Φωτεινή δεν είναι Κώστας και για να υπάρξει αυτή η διάκριση πρέπει να υπάρξει όνομα. Όνομα και άνθρωπος είναι συμφυή. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς το όνομα και χωρίς όνομα είναι αγέλη – εσμός. Τι συμβαίνει επομένως αυτή την στιγμή; Όταν παραπέμψουμε στα αναλυτικά πρότερα στο 70Α θα διαπιστώσουμε ότι εγώ έχω το εξής. Είμαι το ου ον γιατί είμαι 2.500 μακεδόνας ή το πρότερο γενομένου σε σχέση με τους Σκοπιανούς», πρόσθεσε.
«Οι Σκοπιανοί είναι ύστερον γέγονε το πράγμα. Άρα τι έχουμε με την επισημοποίηση με την μόνη κρατική υπόσταση αν εγκριθεί ή αν φτάσουμε σε αυτή την κακία; Εγώ ο Μακεδόνας θα είμαι παρατσούκλι γιατί το ασκούν εξουσία στον πλανήτη είναι αυτοί που έχουν κλέψει το όνομα. Έχουν κλέψει το όνομα από εμένα που είμαι ο κτητορικός ο Μακεδόνας», σημείωσε ο κ. Ζουράρις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.