- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Βερολίνο για το συνέδριο του SPD ο Τσίπρας - Συνάντηση με Σολτς
Τι θα αναφέρει στην ομιλία του
Το μήνυμα ότι είναι η ώρα ιστορικών αποφάσεων και επιλογών για τις προοδευτικές δυνάμεις, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ενόψει ευρωεκλογών και η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, αυξάνοντας την επιρροή της ιδιαίτερα στις λαϊκές μάζες, αναμένεται να στείλει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε βασικά ζητήματα στρατηγικής για την πορεία του προοδευτικού χώρου και με βάση τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επισημάνει την ανάγκη να τεθούν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, της αύξησης των μισθών, της προστασίας της εργασίας, της πολιτικής υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.
Θα υπογραμμίσει πως μέσα από μια τέτοια στρατηγική, θα δοθεί προοπτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και θα μπει φραγμός στην ακροδεξιά επέλαση, αλλά, όμως, θα σημειώσει πως πέραν αυτών χρειάζονται και τολμηρές αποφάσεις που απαιτούν πολιτικό θάρρος και συνιστούν ιδεολογική ήττα των εθνικισμών.
Ως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αναμένεται να αναφέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία θα πει ότι είναι ιστορική και αποτελεί μια πολύ σημαντική προοδευτική εξέλιξη για τα Βαλκάνια της νέας εποχής.
Θα επισημάνει πως πάνω σε αυτό το έδαφος μπορούν οι δύο μεγάλες πολιτικές οικογένειες του προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη να βρουν πεδίο συνεργασίας και θα αναφερθεί στα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, όπου μια τέτοια ακριβώς συνεργασία προχωρά με επιτυχία.
Ο κ. Τσίπρας έφτασε χθες το απόγευμα στο Βερολίνο, για να πάρει μέρος στο συνέδριο του SPD, και το βράδυ είχε συνάντηση με τη Συμπρόεδρο του Die Linke, Κάτια Κίπινγκ.
Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις και θα μιλήσει στο συνέδριο του SPD, σε πάνελ με τη συμμετοχή της προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας 'Αντρεα Νάλες και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, με θέμα «On the Left and successful».
Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα σήμερα στο Βερολίνο, με βάση την ώρα Ελλάδας, έχει ως εξής:
12:00 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα
13:00 Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς
14:30 Συνάντηση με την πρόεδρο του SPD Άντρεα Νάλες
16:00 Ομιλία στο Συνέδριο του SPD
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.