- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι «θολώνει» τον ...Πολάκη
Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα αλλά και χρήστες των social media για την επίμαχη δήλωση του αν. υπουργού Υγείας μετά την φονική πυρκαγιά
Σάλος στην πολιτiκή σκηνή μετά τη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη για τον τραγικό απολογισμό στο Μάτι, όπου μεταξύ άλλων ο υπουργός ισχυρίστηκε ;ότι όλες οι κινήσεις ήταν αποτελεσματικές. Ωστόσο, μόνη ...παραφωνία ήταν ότι «ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα».
«Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγώντας ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.
Ωστόσο, ο Π. Πολάκης παραδέχεται ότι «λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού», η οποία συνεχίζεται.
Έντονη ήταν η αντίδραση από την Νέα Δημοκρατία η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ύβρι. «Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες» επεσήμανε στην ανακοινωσή της ενώ πρόσθεσε:
«Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι "θολώνουν την εικόνα" των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», ήταν η απάντηση -μέσω ανακοίνωσης- της ΝΔ. «Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού. 'Αλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».
Ανάλογη και η αντίδραη του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του «Γελοίοι!!!! Μετά τις αντιδράσεις προσπαθεί να την γλιτώσει. Ανθρωπάκι που βρίζει νεκρούς, συγκαλύπτει θανάτους όπως της Μελίνας και απολύει εργαζομένους από μίσος...»
Κίνημα Αλλαγής: Απαράδεκτη επικοινωνιακή παρωδία
Για «απαράδεκτη επικοινωνιακή παρωδία» έκανε λόγο ο εκπροσώπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ FM 104,6.
«Έχουμε ένα οξύμωρο. Βλέπουμε έναν Υπουργό που έλεγε ότι όλα τα έκανε καλά να παραιτείται κι έναν Πρωθυπουργό που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να μένει στη θέση του. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να ξαναγράψουν τα βιβλία τους στη νομική επιστήμη, διότι θα έπρεπε να έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης για να συμπληρώσει «Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη θα έπρεπε να έχει φύγει».
«Ξηλώνεται το πουλόβερ των μεγάλων ευθυνών γύρω από την πλημμελή προετοιμασία και πρόληψη ενόψει του καλοκαιριού, της ανικανότητας στη διαχείριση της προηγούμενης εβδομάδας και της απαράδεκτης επικοινωνιακής παρωδίας που έστησε η κυβέρνηση αυτή».
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «η συνέντευξη του κ. Πολάκη με αυτό που αναφέρεται και δεν τολμούμε να το επαναλάβουμε, είναι ντροπιαστική. δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».
Αντιδράσεις και στο Twiiter
Πολλοί χρήστες στο twitter έσπευσαν να καταγγείλουν τις δηλώσεις Πολάκη. Κάποιοι μάλιστα διερωτήθηκαν αν πρόκειται γαι περιύβριση νεκρού, άρα και πρέπει να διωχθεί ποινικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.