Π. Πολάκης για Μάτι: «Όλα αντιμετωπίστηκαν με υποδειγματικό θα έλεγα τρόπο»
Ωστόσο, μπορεί να έγιναν λάθη και αστοχίες, για τα οποία θα αποδοθούν (όπου υπάρχουν) ευθύνες, αναφέρει για την αντιμετώπιση των περιστατικών από τις μονάδες Υγείας
«Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί μέσο πολιτικής επίπλευσης ακόμα και για πολιτικούς «φελλούς» υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ο κ. Πολάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο στρέφει τα βέλη του προς την διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ ενώ τονίζει ακόμα ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, «όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα» λειτούργησε κανονικά εξηγώντας ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.
Ωστόσο, ο Π. Πολάκης παραδέχεται ότι «λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού», η οποία συνεχίζεται.
Ερωτώμενος για την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει ότι οι πρώτοι νεκροί από την πυρκαγιά είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο πριν την ενημέρωση του Συντονιστικού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξηγεί πως «μετά την επίσημη διαπίστωση για νεκρό σε κάποιο νοσοκομείο, η διαδικασία ενημέρωσης από τον γιατρό υπηρεσίας στον διευθυντή του και από εκεί στη διοίκηση του νοσοκομείου και από τη διοίκηση στην αντίστοιχη ΥΠΕ και τέλος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα».
Η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν νομιμοποιείται να υποστηρίζει όλα αυτά τα ανυπόστατα, κυρίως γιατί λογοδοτεί σε κομματικά γραφεία και όχι στον ελληνικό λαό, αναφέρει ο κ. Πολάκης και διερωτάται αν η αυτονόητη «ενεργοποίηση του μηχανισμού Διαχείρισης Μαζικών Απωλειών Ζωής για προετοιμασία υποδομών και χώρων για τα νεκρά θύματα της πυρκαγιάς -παρά την τραγικότητα της- συνιστά πρόβλημα άξιο να καταγγελθεί».
«Την ώρα δε που δοκιμάζονταν σκληρά τα αντανακλαστικά του συστήματος Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, αντί να βοηθήσει δια του θεσμικού του ρόλου, "έφερνε βόλτες" έξω από το Σιμανόγλειο για να καταγράφει τις ώρες διακομιδών τραυματιών για να ΄χει να λέει την επομένη μέρα.
Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί μέσο πολιτικής επίπλευσης ακόμα και για πολιτικούς "φελλούς"», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παραθέτει στοιχεία για τη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών το κρίσιμο βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με αυτά, στα Κέντρα Υγείας της Ραφήνας, Σπάτων και Νέας Μάκρης, εργαζόταν πριν την εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς συνολικά 183 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τα 86 ήταν γιατροί. Τα 10 από τα πιο σοβαρά περιστατικά τέθηκαν απρόσκοπτα σε νοσηλεία σε κρεβάτια εντατικής (ΜΕΘ) από το πρώτο βράδυ.
«Όλοι αντιμετωπίστηκαν με υποδειγματικό θα έλεγα τρόπο. Μέσα από τη διαδικασία αυτή σώθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές ή αποσοβήθηκαν μόνιμες βλάβες» επισημαίνει ο αν. υπουργός Υγείας.
Τέλος, ο Παύλος Πολάκης, εξηγεί ότι οι δομές παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα στην περιοχή και ήδη «οι πληγέντες από τις πυρκαγιές που δέχτηκαν βοήθεια στο σπίτι τους, μιας και παραμένει ακόμα δύσκολο να μετακινούνται, μέχρι και την 31-7-2018 ανέρχονται συνολικά σε 267 άτομα»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το ήθος της πολιτικής γίνεται, προοπτικά, ήθος της κοινωνίας, έγραφε ο πατέρας μου»
«Το έρεβος της τρομοκρατίας μπορεί να νικηθεί μόνο με το φως μιας δημοκρατίας» επισήμανε ο ΠτΔ
Πώς υπολογίζεται το ποσό
«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο» είπε ο πρωθυπουργός
Η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά την ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, αλλά την ανάγκη για θεσμικά κόμματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύονται σε επεξεργασμένο πρόγραμμα και πολιτικές αρχές
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.