- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Eκτυλίσσεται συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων»
«Το σχέδιό του θα εκπυρσοκροτήσει και εκείνοι που τελικά θα καταρρεύσουν θα είναι ο κ. Μητσοτάκης και η σημερινή ακροδεξιά ηγεσία της ΝΔ»
Ότι τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες.
Οι επιθέσεις αυτές υποδαυλίζονται και υποστηρίζονται από ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα του κίτρινου ακροδεξιού Τύπου που έχει αναλάβει εργολαβία το εμπόριο δήθεν πατριωτισμού.
Τα περιστατικά αυτά έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και του φασιστικού παραληρήματος του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση κατά την πρόσφατη συζήτηση στο κοινοβούλιο.
Η Νέα Δημοκρατία κατά τα άλλα ευαίσθητη στα φαινόμενα βίας φαίνεται, ότι όχι μόνο δεν θέλει να καταδικάσει τις επιθέσεις στους βουλευτές και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα: Με τη στάση της ηγεσίας της και τις εθνικιστικές και προκλητικές τοποθετήσεις βουλευτών της νομιμοποιεί και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε αυτές τις πρακτικές.
Είναι προφανές πως θεωρεί ότι αφού δεν κατάφερε να πλήξει την κυβέρνηση με την καταστροφολογία θέλει τώρα να επενδύσει στο πολιτικό κλίμα της ακροδεξιάς υστερίας και των φασιστικών επιθέσεων. Η φιλελεύθερη μάσκα του κ. Μητσοτάκη έχει πέσει εδώ και καιρό.
Οι επιλογές του έχουν μετατρέψει τη ΝΔ σε ουρά της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών περιθωριακών οργανώσεων. Σε ένα μόρφωμα που καμία σχέση δεν έχει πλέον με την μετριοπαθή κεντροδεξιά.
Ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε λίγες εβδομάδες και υπό την καθοδήγηση της ακροδεξιάς ηγετικής ομάδας στην οποία έχει παραδώσει τα κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας, έχει καταφέρει να εκφυλίσει το κόμμα του μετατρέποντάς το σε πολιτικό υπερασπιστή και συνομιλητή φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων.
Νομίζει έτσι, θα καταφέρει να οργανώσει ένα νέο 1965. Μια νέα αποστασία.
Υποτιμά τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού.
Υποτιμά όμως και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης.
Θέλουμε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη, ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται. Θα συνεχίσει να πορεύεται με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Θα συνεχίσει να πορεύεται για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ας το βάλει λοιπόν καλά στο μυαλό του:
Η χώρα σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα βρίσκεται εκτός Μνημονίων.
Ο αγώνας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των αδυνάμων θα συνεχιστεί με περισσότερα όπλα πλέον.
Και πάνω από όλα, η μάχη κατά της διαφθοράς θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.
Το μόνο που θα πετύχει με την στρατηγική της αποσταθεροποίησης ο κ. Μητσοτάκης είναι να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την παράταξή του.
Το σχέδιό του θα εκπυρσοκροτήσει και εκείνοι που τελικά θα καταρρεύσουν θα είναι ο κ. Μητσοτάκης , η σημερινή ακροδεξιά ηγεσία της ΝΔ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.