Πολιτικη & Οικονομια

Δ. Τζανακόπουλος: Η πρόταση Καμμένου θα συζητηθεί στην ώρα της

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzanakopoulos.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η πρόταση του Πάνου Καμμένου για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο υπουργικό συμβούλιο, διευκρίνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι ανάγκη για υπερψήφιση συμφωνίας υπάρχει μόνο όταν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς και εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Από εκεί και πέρα η πρόταση Καμμένου θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης μέχρι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατα΄την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να πάρει οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία».

«Το Σύνταγμα δεν το εκφράζει ούτε το απαγορεύει. Η πρόταση θα συζητηθεί στην ώρα της όπως και κάθε πρόταση που καταθέτει ο κυβερνητικός εταίρος στο υπουργικό συμβούλιο» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτώμενος, εάν ο Πάνος Καμμένος ουσιαστικά έθεσε δίλημμα στην κυβέρνηση ή υπερψήφιση με 180 ή δημοψήφισμα και εκλογές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν αναφέρθηκε στα όσα είχε πει ο Υπουργός Άμυνας το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξη τύπου, παρά μόνο σε όσα ανέφερε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας, τα λεγόμενα του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη, ο οποίος νωρίτερα χαρακτήρισε ανίσχυρη την συμφωνία, εξήγησε ότι «ο κ. Μαυραγάνης, εννοεί ότι δεν έχει συγκεκριμένες νομικές συνέπειες πέραν μιας που ορίζεται στη συνθήκη της Βιέννης και προβλέπει ότι η υποχρέωση από την υπογραφή του ΥΠΕΞ είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να μην αποστερήσει τη συμφωνία αυτή από το αντικείμενο και το σκοπό της».

Ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι συγκεκριμένες όπως και το καθεστώς μεταπρογραμματικής παρακολούθησης.

Στο παράρτημα της απόφασης του Eurogroup περιλαμβάνονται και τα υψηλά κατά τα άλλα τα πλεονάσματα που όμως είναι χαμηλότερα από αυτά που είχαν συμφωνήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μεγαλύτερο πεδίο άσκησης οικονομικής πολιτικής με τήρηση του στόχου 3,5% πλεόνασμα, όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ