- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλή: Άρση της βουλευτικής ασυλίας για Νίκο Νικολόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη
Με απόφαση της Ολομέλειας
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά για ανάρτηση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην προσωπική ιστοσελίδα του και τη σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αποφάσισε η Ολομέλεια.
Εξέφρασα τις απόψεις μου ως πολίτης, ως βουλευτής, είπε ο κ. Νικολόπουλος και παρατήρησε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών. «Αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε εν δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας» ανέφερε ο βουλευτής και σημείωσε ότι ο λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος.
Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι σέβεται κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αλλά διαφωνεί κάθετα με όσους θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας. Ακόμη, τόνισε ότι θα τον βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού και ότι θα παραμείνει υπέρμαχος του γάμου ως μυστήριο της ορθόδοξης εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός.
Η Βουλή έκανε δεκτή την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας και του Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση του Δήμου Αθηναίων το 2003. Την άρση της ασυλίας του, για λόγους ηθικής τάξης, ζήτησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης, επισημαίνοντας ότι η δίωξη αφορά 18 στελέχη του δήμου και το Συμβούλιο Εφετών περιμένει τι θα αποφασίσει η Βουλή ώστε η υπόθεση είτε να τεθεί στο αρχείο, είτε να πάει στην ακροαματική διαδικασία και άρα πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει διότι ταλαιπωρεί 18 στελέχη του δήμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.