- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΚΕΔΕ: «Ο πρωθυπουργός μισεί την Αυτοδιοίκηση»
«Προφανώς του έχει μείνει απωθημένο η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του για Δήμαρχος της Αθήνας»
Δριμεία κριτική άσκησε Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στον πρωθυπουργό με αφορμή τη σημερινή ομιλία του στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. «Ο κ. Πρωθυπουργός απέδειξε με τη σημερινή του ομιλία στα μέλη του κόμματος του, ότι μισεί την Αυτοδιοίκηση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και συμπληρώνει, «προφανώς του έχει μείνει απωθημένο η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του για Δήμαρχος της Αθήνας, πριν μερικά χρόνια».
Ωστόσο σύμφωνα με την ΚΕΔΕ δεν μπορεί ένας θεσμός όπως η αυτοδιοίκηση αλλά και οι τοπικές μας κοινωνίες, να είναι δέσμιοι των απωθημένων οποιουδήποτε. «Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν μας αποκάλεσε βλαχοδήμαρχους. Σήμερα μας 'αναβάθμισε', χαρακτηρίζοντας μας αγάδες και εκφραστές ενός διεφθαρμένου συστήματος. Του επιστρέφουμε τις κατηγορίες. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν σε έναν πρωθυπουργό που οφείλει να ενώνει τους Έλληνες.
Αντίθετα, αναδεικνύουν την έλλειψη ήθους των σημερινών κυβερνώντων. Αλλά είναι μάταιο να αναζητείς ήθος σε πολιτικούς που υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες, προκειμένου να κλέψουν πρόσκαιρα την εξουσία.
Ο κ. Πρωθυπουργός είναι προφανές ότι θέλει να διαλύσει την αυτοδιοίκηση, γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει. Προωθεί με 'μπροστινό' τον κ. Σκουρλέτη ένα νομοσχέδιο, που οδηγεί τους δήμους σε ακυβερνησία. Θέλει να λειτουργούν τα δημοτικά συμβούλια όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμοι, να ελέγχονται ασφυκτικά από το Κεντρικό Κράτος. Ενώ ο ίδιος λειτουργεί όπως ο λύκος της λαϊκής παροιμίας, που χαίρεται στην αναμπουμπούλα. Προφανώς δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι είναι πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας, και όχι της Βενεζουέλας.
Δεν έχει ακόμη αντιληφθεί, ότι στην Ευρώπη ευημερούν τα κράτη και οι κοινωνίες που προωθούν την αποκέντρωση και την αυτοδιοικητική διακυβέρνηση, που επιτρέπουν στις εκλεγμένες ηγεσίες των δήμων, να μπορούν να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκαν. Αυτό το μοντέλο είναι δημοκρατία», επισημαίνει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.
Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και «πίσω από τα ευγενικά χαμόγελα του κ πρωθυπουργού κρύβεται η πιο αντιδημοκρατική, καθεστωτική νοοτροπία που γνώρισε ποτέ η χώρα».
«Ας ψάξει ο κ. Πρωθυπουργός στα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης του, τους εκπροσώπους του διεφθαρμένου κατεστημένου. Τους πραγματικούς υπηρέτες των συμφερόντων των δανειστών της χώρας και της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας της. Αυτούς που ξεπουλούν πίσω από κλειστές πόρτες, το όνομα της Μακεδονίας. Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο τις προσβολές και τις ανήθικες επιθέσεις, της πιο ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα. Να γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός πως όσα εκλογικά συστήματά κι αν αλλάξει, ένα πράγμα δεν θα μπορέσει να αλλάξει: το εκλογικό αποτέλεσμα και την επερχόμενη ήττα του. Όση λάσπη και να ρίξει, δεν θα καταφέρει να απαξιώσει την αυτοδιοίκηση, το μόνο θεσμό που στήριξε πραγματικά τους πολίτες στα χρόνια της κρίσης», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για την Τουρκία
Σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων στην αγορά
Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους στέλνοντας ισχυρό μήνυμα σε αγορές και οίκους αξιολόγησης
Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Ένταση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ
Ο δήμαρχος Αθηναίων τον είχε κατηγορήσει νωρίτερα για υποκρισία
Τι επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους
Νέο πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων
Νέα στελέχη σε Δήμους και Περιφέρειες, με έμφαση σε ετοιμότητα, πρόληψη και συνεργασία φορέων
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου της Αθήνας
Προειδοποίηση της Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Αναλυτές βλέπουν επανάληψη του μοτίβου κακάο – Πίεση ζήτησης και προσδοκίες υπερπροσφοράς
Εγκρίθηκαν 20 Τομεακά Προγράμματα για ενίσχυση ανθεκτικότητας και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης
Μοιάζει σαν σύμπασα η ηγετική ομάδα να μην έχει αντιληφθεί τις σημαντικές αλλαγές στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και επιδιώκει διαρκώς να συναγελάζεται με ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο
Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την απώλεια της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου
Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής
Διαθέσιμος ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα
Η Ελλάδα ως ευρωπαϊκός πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας
Διεκόπη και πάλι η κοινοβουλευτική συνεδρίαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.