- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γραφείο Κάνναβης «ανοίγει» το υπουργείο Υγείας (video)
Τη μεθεπόμενη εβδομάδα η απόφαση που θα καθορίζει τη συνταγογράφηση
«Εντός των ημερών δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας το Γραφείο Κάνναβης ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα με Υπουργική απόφαση καθορίζονται σε συνεργασία με τον ΕΟΦ τα σχετικά με την Επιστημονική Επιτροπή που θα ρυθμίσει τη συνταγογράφηση του φαρμάκου», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στη διημερίδα «YES WE CAN-NABIS» της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στη κάνναβη ως ένα από τα πιο γνωστά φυτά της αρχαιότητας με θεραπευτικές ιδιότητες και υπενθύμισε πως η συζήτηση για την εκμετάλλευσή της ξεκίνησε το 2016 από το υπουργείο Υγείας όπου υπήρξε ένα πόρισμα το οποίο γνώρισε μεγάλες αντιστάσεις.
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε πως είναι η πρόσβαση των ασθενών που έχουν ανάγκη με ευχερή τρόπο αλλά και η παραγωγική προοπτικής μιας νέας αγοράς που έχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.
«Ακολουθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορά στο παραγωγικό κομμάτι του φαρμάκου. Επινοούμε ένα πλαίσιο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μοντέλο σχετικά με την κάνναβη στις χώρες της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο Υπουργός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.