- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλάζει «χέρια» το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
Πώς αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στη θέση του Παναγιώτη Λιαργκόβα.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον κ. Κουτεντάκη και τόνισε είναι άνθρωπος εγνωσμένου κύρους με απόψεις τις οποίες έχει δημοσιοποιήσει πολλές φορές.
Για επιχείρηση άλωσης του κράτους και υπονόμευσης της «επόμενης κυβέρνησης» έκανε λόγο η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για φωτογραφικές προκηρύξεις για γραμματείς Υπουργείων τεταραετούς θητείας. «Η προσπάθεια διορισμού του κυβερνητικού στελέχους Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή είναι μία ακόμη απόδειξη. Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.
Για απροκάλυπτη κίνηση ελέγχου μιας ανεξάρτητης αρχής κατήγγειλε την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ. «Η τοποθέτηση στη θέση του επικεφαλής, του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ενός κυβερνητικού στελέχους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Κουτεντάκη, αποτελεί απροκάλυπτη κίνηση ελέγχου της ανεξάρτητης αρχής. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου της Βουλής είναι τεράστιες καθώς αυτές οι θέσεις με θητεία επιβάλλουν την αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων και όχι την επιβολή κυβερνητικών στελεχών από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να επισημάνουμε για άλλη μία φορά στους κυβερνώντες ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν είναι παράρτημα της κυβέρνησης, είναι ανεξάρτητη αρχή. Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι είναι που ενοχλεί την κυβέρνηση αλλά δυστυχώς και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος εκ του θεσμικού του ρόλου θα έπρεπε να εργάζεται για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και όχι για την υπονόμευση της. Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση δεν αντέχουν την κριτική όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τις ανεξάρτητες αρχές του κράτους. Τόσο ανοικτοί, τόσο δημοκράτες και τόσο σίγουροι στην αλαζονεία τους», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.