Πολιτικη & Οικονομια

Γκάλοπ: Αυτό το όχημα θα θέλατε να το κάψετε ή να το σπάσετε;

Εσείς τι πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερο;

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto1.jpg

Λίγα πράγματα είναι τόσο εξοργιστικά όσο αυτά που κάνουν τα αντικοινωνικά καθάρματα που ζουν πιστεύοντας πως ο αποκλειστικός σκοπός ύπαρξης του κόσμου γύρω τους είναι η προσωπική τους εξυπηρέτηση. Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν τόσο δραστικά τη ζωή μας προς το καλύτερο όσο ο περιορισμός της δράσης αυτών των γουρουνιών (ζητώ συγγνώμη από τα συμπαθέστατα και νοστιμότατα γουρουνάκια). Των σιχαμένων υπάρξεων που αδιαφορούν για τους κανόνες που έχουν οριστεί προκειμένου να μη μετατραπεί η ανθρώπινη συνύπαρξη σε μια δικτατορία νταήδων σταρχιδιστών.

Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή μας αν μπορούσαμε να εξαφανίσουμε εμπόδια όπως αυτό το αυτοκίνητο της φωτογραφίας.

Προσοχή! Δεν μιλώ για αυτοδικία. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι θα έπρεπε εμείς να τιμωρήσουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, το καθίκι που οδηγεί αυτό το αυτοκίνητο. Αυτό που εννοώ είναι πως, όπως αν κάποιος αυθαίρετα έχτιζε έναν τοίχο εξω από την πόρτα του σπιτιού μας θα έπρεπε να μπορούμε να τον γκρεμίσουμε προκειμένου να κινηθούμε, έτσι θα έπρεπε να μπορούμε να κάνουμε κάτι προκειμένου να κινηθούμε στα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις.

Δεν γνωρίζω τι προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, αν και φοβάμαι πως μάλλον προστατεύει τα καθίκια με τον ίδιο τρόπο που τα προστατεύει (αφήνοντας τα προκλητικά ατιμώρητα) η Ελληνική η Αστυνομία. Κατά συνέπεια, προς το παρόν και μέχρι να αλλάξει η νομοθεσία προς το δικαιότερο, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα για αυτοκίνητα σαν κι αυτό. Οι παραβάσεις των κανόνων συμβίωσης δεν περιορίζονται με παραβάσεις άλλων κανόνων συμβίωσης και το μόνο που θα καταφέρναμε θα ήταν απλώς να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που γράφουν τους κανόνες στο περιεχόμενο του εσωρούχου τους.

Αν ζούσαμε, όμως, σε έναν κάπως διαφορετικό κόσμο, έναν κόσμο όπου θα μπορούσαμε νομίμως να μετακινήσουμε τα παρανόμως τοποθετημένα εμπόδια που κάνουν τη χρήση πεζοδρομίων και διαβάσεων αδύνατη, εσείς τι πιστεύετε πως θα ήταν καλύτερο να κάνουμε, σε αυτοκίνητα όπως αυτό της φωτογραφίας; Να τα κάψουμε ή να τα σπάσουμε; Ή μήπως πιστεύετε πως ακόμα κι αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, θα ήταν προτιμότερο να μην κάνουμε τίποτα και να αφήσουμε τον αντικοινωνικό εγωκεντρικό μαλάκα να θριαμβεύσει και πάλι;

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.