- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αχτσιόγλου: 650 ευρώ ενίσχυση σε υπαλλήλους που δεν μπορούν να εργαστούν, λόγω αναστολής δραστηριότητας επιχείρησης από τις πλημμύρες
Η εξαγγελία της υπουργού Εργασίας
Τη σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενίσχυση των πληγέντων πολιτών από τις καταστροφικές πλημμύρες, παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».
«Ανταποκρινόμαστε ήδη σε αιτήματα των δύο δήμων της περιοχής Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων για επιχορήγησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο επεξεργάζεται μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο, του οποίου η σύμβαση εργασίας ανεστάλη, λόγω της καταστροφής των επιχειρήσεων από τις πλημμύρες. «Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που μας το επιτρέπει» διευκρίνισε η ίδια.
«Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, προς κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν μπορεί να δουλέψει, αυτήν τη στιγμή, διότι η επιχείρηση ανέστειλε τη δραστηριότητά της, λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει ανακοινώσει ήδη συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης για τους πληγέντες» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.
Αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι, όταν δεν υπάρχουν τεχνητά εμπόδια από την άλλη πλευρά, εργάζεται σκληρά, μπορεί να κλείνει εγκαίρως τις αξιολογήσεις και να φέρνει θετικά αποτελέσματα πολλές φορές. «Για παράδειγμα, στις πτωχεύσεις, στη σειρά κατάταξης των πιστωτών, θα προηγούνται οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τουλάχιστον έξι μηνών και μετά θα ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι πιστωτές» είπε η υπουργός Εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, απάντησε και στην κριτική που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης για το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαρακτηρίσει το επίδομα που δίνουμε στους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι οποίοι είναι εκτός εργασίας- αυτό το έκτακτο επίδομα που συνιστά την απαρχή μίας καμπάνιας για την ενίσχυση της νεανικής εργασίας. Έσπευσε να χαρακτηρίσει αυτό το επίδομα φιλοδώρημα και λαϊκισμό. Η επιτομή του λαϊκισμού είναι το κόμμα που εκτόξευσε την ανεργία των νέων στο 60% να μιλά για λαϊκισμό, όταν δίνεται μία ενίσχυση στους νέους ανέργους. Είναι, όμως και τρομερά υποτιμητικό να χαρακτηρίζεις φιλοδώρημα μία οικονομική ενίσχυση που προορίζεται σε άνεργους».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.