- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ραγκούσης: «Πράσινος σανός τα περί αυτόνομης παράταξης όταν δεν συνοδεύονται από καθαρή απάντηση στο ζήτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη ΝΔ»
Ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι με κυβέρνηση ΝΔ, ψηφίζει Πρόεδρο Δημοκρατίας μόνο Παπανδρέου ή Σημίτη
Στην επόμενη μέρα των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς αναφέρεται εκ νέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο εκ των υποψήφιων αρχηγών και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.
«Πράσινος σανός τα περί αυτόνομης παράταξης όταν δεν συνοδεύονται από καθαρή απάντηση στο ζήτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη ΝΔ», δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στη Μυρτώ Λαλιούτη, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση εναντίον μιας ενδεχόμενης συγκυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παραπέμποντας μέχρι τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.
«Καθαρές κουβέντες και γι’ αυτό. Θα εκλεγεί εύκολα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνον εάν ο κ. Μητσοτάκης δεχτεί είτε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου είτε την υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη», τονίζει ο κ. Ραγκούσης.
«Είμαι αυτοδημιούργητο μέλος του ΠΑΣΟΚ, όπως χιλιάδες, και από το 1983 υπηρέτησα με αυταπάρνηση τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν. Εμεινα σταθερός στις αξίες μου, γι’ αυτό και αντέδρασα στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν σιώπησα και δεν το μετανιώνω. Παραιτήθηκα, πηγαίνοντας σπίτι μου βαθιά πληγωμένος. Δεν αντάλλαξα τις αρχές μου με κυβερνητικές θέσεις στην κυβέρνηση Σαμαρά – Μπαλτάκου ή με μια βουλευτική έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
«Είναι γνωστό ποια είχε κυβερνητική θέση στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά», είναι η αιχμή του για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Ο ίδιος εξάλλου επικρίνει και τη στάση που θα κρατά από δω και πέρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη στα νομοσχέδια που δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ. «Πιστεύω ότι πια έχουμε αλλάξει εποχή. Όταν κάποιος συμφωνεί με κάτι, πρέπει να το υπερψηφίζει. Αυτό που έχει σημασία, τελικά, είναι να λύνονται τα προβλήματα των πολιτών.
Η προοδευτική παράταξη δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο τρολαρίσματος από τον Πάνο Καμμένο. Δεν μπορείς να αφήνεις τα ανθρώπινα δικαιώματα στα χέρια του κάθε ακροδεξιού, ο οποίος τελικά λέει πως θα τα ψηφίσει ενώ δεν τα πιστεύει», σχολιάζει χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.