- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε να αλλάξει το «Λόλα να ένα Μήλο» στο αναγνωστικό
Μια σειρά αλλαγών πάνω στην διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απαίτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Κώστα Γαβρόγλου κατά την συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του Μακαριότατου στο υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αντίθεση της επιτροπής εκπαίδευσης της Ιεράς Συνόδου, για τη χρήση του μήλου ως παράδειγμα στο αναγνωστικό της Α' Δημοτικού, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο φρούτο είναι ο γνωστός απαγορευμένος καρπός και στο συγκεκριμένο χωρίο γίνεται σαφής παραίνεση προς την Λόλα να το δει, άρα να μπει στον πειρασμό και να το φάει.
Σύμφωνα με τον Μακαριότατο, που σημειωτέον ζήτησε να αλλάξει και το όνομα Λόλα δεδομένου ότι είναι σαφώς γερμανικό και χρησιμοποιείται κυρίως από χορεύτριες ελαφρών ηθών (σ.σ.: «χερ νέιμ γουάζ ΛΟΛΑ, σι γουάζ ε σόουγκερλ» λέει το γνωστό τραγούδι «Κοπακαμπάνα»), το μήλο επίσης έχει την ιδιότητα να κάνει πέρα τους γιατρούς, άρα και την Εκκλησία που ως γνωστόν είναι «γιατρός της ψυχής».
Τέλος ο κύριος Ιερώνυμος απαίτησε να αλλάξει στο βιβλίο των μαθηματικών η εξίσωση 1+1+1=3 καθώς αντιβαίνει σαφώς στο ομοούσιον της Αγίας Τριάδας και να αντικατασταθεί με το 1+1+1=1, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις επιφυλάξεις του και για το τραγούδι του Άκη Πάνου «Η Ζωή μου Όλη» (σ.σ.: που αρχικά είχε εγκριθεί) αφού ξεκινά με τον στίχο «Η ζωή μου όλη, είναι μια ευθύνη». Δηλαδή με έναν στίχο που προτρέπει τους ανθρώπους να παίρνουν πρωτοβουλίες και να αντιμετωπίζουν τις ευθύνες των επιλογών τους αντί να λένε ότι θα γίνει το «θέλημα του Θεού».
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Η προθεσμία και οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα
Από την OpenAI στη Wall Street: H άνοδος, το μανιφέστο και το τεράστιο επενδυτικό στοίχημα του 24χρονου Άσενμπρενερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.