- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον Παπαντωνίου και τη σύζυγό του
Τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα
Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θεωρούνται ύποπτοι φυγής από την ελληνική δικαιοσύνη και τους απαγορεύθηκε η έξοδός τους από τη χώρα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στην ανάκριση που θα διενεργηθεί σε βάρος τους για σειρά υποθέσεων διαφθοράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ. Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς. Είναι ο ένας από τους τρεις λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς επισημαίνουν στο πόρισμά τους πως ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα του κ. Παπαντωνίου και της κα Κουράκου παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση και είναι εντελώς δυσανάλογα με τις καταθέσεις τους και το τίμημα για την αγορά τεσσάρων πανάκριβων ακινήτων (ανάμεσα στα οποία και το πολυτελές εξοχικό στη Σύρο το οποίο πλέον έχει πουληθεί) που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, εντοπίστηκαν 46 τραπεζικοί λογαριασμοί σε 46 διαφορετικά υποκαταστήματα. Συνολικά ο Παπαντωνίου βρέθηκε με 2,3 εκατ. ευρώ μόλις έφυγε από το Πεντάγωνο. Οι λογαριασμοί είναι από το 2000 έως το 2010 και δεν δικαιολογούνται 1 εκατ. δικό του και 900.000 ευρώ της συζύγου του. Αφορούν δηλαδή και στην περίοδο την οποία ελέγχει η Βουλή.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον έλεγχο που διενήργησε ο ΣΔΟΕ και οι ορκωτοί ελεγκτές της επιτροπής πόθεν έσχες.
Η προκαταρκτική επιτροπή αποφάσισε ακόμα τα κόμματα να συντάξουν τα πορίσματά τους εντός 15 ημερών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.