Πολιτικη & Οικονομια

Die Welt: Αν γίνονταν αύριο εκλογές ο Μητσοτάκης θα έβγαινε πρωθυπουργός

Δημοσίευμα με τίτλο «Ο Έλληνας μεταρρυθμιστής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339947-707150.jpg
ΑΠΕ

Άρθρο για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί η «Die Welt». Η γερμανική εφημερίδα παρουσιάζει ένα «πορτρέτο» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας.

«Αν γινόταν αύριο εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Ν. Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος», γράφει η «Die Welt» στο άρθρο της με τίτλο «O Έλληνας μεταρρυθμιστής».

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος, εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές. Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποίησεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Κατά την εφημερίδα του Βερολίνου εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματός του και η καταγωγή του. Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ