Τσίπρας στην Ουκρανία: Να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνη (video)
«Παρακολουθούμε με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων»
Θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ουκρανίας, αλλά και τις παγκόσμιες εξελίξεις συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ουκρανός ομόλογό του Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντηση.
«Θέλω να σημειώσω ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη Παρευξείνια γειτονιά, με την οποία συνδέεται με δεσμούς», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως «πάνω από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στην Ουκρανία και μιλούν την ελληνική γλώσσα».
«Στη βάση αυτή κουβεντιάσαμε για τις διμερείς μας συνεργασίες. Βρισκόμαστε σε μια νέα μεταβατική φάση για τις παγκόσμιες εξελίξεις και οι χώρες μας πρέπει να ενισχύσουν τον διάλογο και για την εξασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνη στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «αποφασίσαμε την πραγματοποίηση της διυπουργικής συνάντησης το προσεχές διάστημα» και τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες μπροστά μας.
«Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις παρακολουθούμε με ανησυχία την αναζωπύρωση των εντάσεων. Η Ελλάδα υποστηρίζει σε όλα τα φόρα την ανάγκη ειρήνης στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του, η οποία, όπως είπε, ήταν και η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία δήλωσε: «Έχουμε μεγάλο περιθώριο για οικονομικές συνεργασίες, συζητήσαμε θέματα ασφαλείας και διμερείς σχέσεις για τη συνεργασία των δύο χωρών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.