- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Θεατές γιούχαραν τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα χτες Τετάρτη βράδυ στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», πριν και μετά την παράσταση του έργου «Ομπίντα».
Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει η παράσταση, 20 περίπου από τους θεατές γιούχαραν άγρια τον πρωθυπουργό και του ζητούσαν να φύγει. Οι ασφαλίτες του κ. Τσίπρα μπήκαν στη μέση, προσπαθώντας να ησυχάσουν ή και να απομακρύνουν τους ταραξίες, ενώ ο πρωταγωνιστής κ. Γιώργος Κοτανίδης αναγκάστηκε να ανέβει στη σκηνή ζητώντας ηρεμία και φωνάζοντας «Ειρήνη υμίν». Τα σπρωξίματα δεν αποφεύχτηκαν.
Τελικά η παράσταση ξεκίνησε (με καθυστέρηση) και ολοκληρώθηκε, αλλά με το τέλος της, όταν ο κ. Τσίπρας πήγε προς τα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα τού φώναξε: «Από εκεί πας ντουγρού στη Σιβηρία κι αυτό σου αξίζει!».
Υπενθυμίζεται πως το «Ομπίντα» (στα ρώσικα θα πει πίκρα, κακοκάρδισμα) είναι ένα πολιτικό έργο που έγραψε ο ίδιος ο κ. Κοτανίδης. Αφορά τις τελευταίες ώρες της ζωής του έκπτωτου και εξόριστου γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, πριν την αυτοκτονία του στη Σιβηρία το 1973.
(Φωτογραφία αρχείου).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.