- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γαβρόγλου: «Καμία απολύτως αλλαγή» στα θρησκευτικά
Ο νέος υπουργός Παιδείας σέβεται τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Ο νέος υπουργός Παιδείας διεμήνυσε πως δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγές σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κώστας Γαβρόγλου είπε πως δεν θα υπάρξει «καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί».
Σε ερώτηση για το κλίμα ενόψει της πρώτης συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι τον σέβεται: «Έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα.
Στο μεταξύ κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε ότι «μια από τις μεγάλες προκλήσεις μας είναι να κατοχυρώσουμε αυτά που καταφέρνουμε». Ο νέος υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στους πρώτιστους στόχους της νέας ηγεσίας, οι οποίοι είναι οι δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου και οι πανελλήνιες εξετάσεις. «Έχουμε δεσμεύεις με τους θεσμούς αλλά και περιθώρια διαπραγμάτευσης», σημείωσε, ενώ στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφύγων υποστήριξε ότι «θα κάνουμε το παν», καθώς οι πρόσφυγες είναι στην πλειονότητά τους παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.